Alumnes.coop es consolida al territori

Colectic
El nombre de centres educatius que participen a Alumnes.coop ha passat de 41 a 46. Font: Alumnes.coop
El nombre de centres educatius que participen a Alumnes.coop ha passat de 41 a 46. Font: Alumnes.coop

Alumnes.coop es consolida al territori

Colectic

Resum: 

Les cooperatives d’alumnes federades hi han incrementat la presència, duplicant el seu número a Girona, triplicant-lo a Tarragona i amb l'aparició de tres de noves a Lleida.

Al voltant de 170 representants de cooperatives d’alumnes de 46 centres educatius catalans van participar el 17 de maig a la IV assemblea d’Alumnes.coop, la Federació de Cooperatives Alumnes de Catalunya. La trobada va tenir lloc al Centre Cívic Cotxeres de Sants, a Barcelona, i en ella van presentar el seu informe anual de gestió i el pla de treball pel curs 2019-20.

L'increment en el nombre de cooperatives d'alumnes federades ha estat especialment significatiu a Tarragona, on aquestes han passat de 4 a 12 en només un curs. En total, el nombre de centres educatius que participen d’Alumnes.coop ha passat de 41 a 46.

Els delegats i les delegades van manifestar a l'assemblea la seva voluntat de continuar treballant per tenir més visibilitat. És per això que aposten per millorar la comunicació i utilitzar les videoconferències i altres eines que ofereixen les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

De cara al curs que ve tenen previst fer una trobada anual de totes les cooperatives d’alumnes i de totes les persones que en formen part per poder aprofundir en el coneixement mutu i intercanviar experiències.

Les cooperatives d'alumnes són un nou model educatiu, integrador, compromès i transformador. Permeten als i a les futures professionals tenir la capacitat de solucionar problemes complexos, alhora que potencien la creativitat i el pensament crític.

Comentaris

bon dia i bon any,

És possible constituir una cooperativa d'alumnes amb universitaris? voldria proposar-ho a la classe d'Educació i Comunicació Ambiental de la UAB a partir de l'11 de gener.

Gràcies,

Germán Llerena del Castillo

Hola Germán,

us suggerim que assistiu a la primera sessió informativa 'Oh my coop!' organitzada per LabCoop el 16 de gener, a les 18.30 h, a l’Espai Jove La Fontana (Barcelona). Allà us assessoraran, segur.

Teniu més info aquí.

Gràcies i molts ànims!

Afegeix un comentari nou