«Amunt» trenca tabús sobre el trastorn bipolar

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

«Amunt» trenca tabús sobre el trastorn bipolar

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

Berta O. Peig és la directora i creadora d’un documental que recull 10 testimonis de persones amb trastorn bipolar. Una iniciativa que vol trencar tabús i acabar amb l’estigmatització de la salut mental.

Fa 6 anys la Berta O. Peig va experimentar el seu primer brot de bipolarisme i l’experiència la va portar a voler explicar a través d’un documental aquesta experiència. «Amunt» és el resultat de recollir un a un 10 testimonis de homes i dones, noies i nois, que han estat diagnosticats amb Trastorn Bipolar. Tots ells expliquen sense complexes ni tabús les seves experiències.

Al començament del film s’explica què és el trastorn, una malaltia que afecta els mecanismes cerebrals encarregats de controlar els estats d’ànim: «Quan l’estat d’ànim decau apareix la depressió quan s’enlaira, la mania». Concretament el documental reflexa aquest estat d’eufòria produïda pel bipolarisme i les experiències maníaques que han viscut els testimonis. Una visió des de dins que mostra persones sensibles que volen explicar la seva experiència per ajudar a acabar amb els prejudicis de les malalties mentals.

El documental es va estrenar a Manresa el 30 de setembre en un acte organitzat per l’Ajuntament de Manresa i l’entitat Obertament, una entitat de lluita contra l’estigma i la discriminació en salut mental, impulsada per entitats de persones amb problemes de salut mental, de familiars, així com per prestadors de serveis de salut mental.

Obertament realitza campanyes de comunicació, accions de participació social, sensibilització de col·lectius concrets i treballa per acabar amb els missatges discriminatoris que es detecten als mitjans de comunicació.

Afegeix un comentari nou