Apropa Cultura

Apropa Cultura

Resum: 

Apropa Cultura és el programa socioeducatiu dels principals equipaments culturals adreçat als usuaris dels centres i serveis socials que treballen amb persones en risc d’exclusió social.

Al projecte Apropa Cultura hi participen L’Auditori, el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatre Lliure, el Mercat de les Flors i l’ICASS (Institut Català de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya), amb la col·laboració del Departament d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Àrea de Benestar de la Diputació de Barcelona.

Es tracta d'una experiència d’inclusió que afavoreix la igualtat d’oportunitats i la inclusió social accedint als espectacles de música, teatre i dansa de la programació habitual dels equipaments, amb l'objectiu de fer accessible la cultura a tothom, tot vencent barreres socials.

Va començar sent un programa de L'Auditori, amb més de 4 anys d'experiència, per apropar la música a col·lectius que no hi tenien accés, i ara, unint esforços amb d'altres equipaments aquest el projecte ha aconseguit ampliar l'oferta a altres arts escèniques. Està, tanmateix, en constant creixement, per això és obert a la participació d’altres equipaments culturals d’arreu Catalunya que vulguin col·laborar en oferir la seva programació al sector social del seu entorn.

Es presenta com a programa socioeducatiu adreçat a usuaris/es de centres i serveis socials que treballen amb persones amb risc d'exclusió social. Amb això es facilita la tasca dels educadors socials a l'hora de preparar sortides. En aquest sentit, Apropa Cultura treballa per oferir un servei de qualitat a partir de: l’assessorament en la tria d’espectacles, la reserva de localitats de primer nivell i fàcil accés per als usuaris, una acomodació personalitzada si és necessària, sessions informatives sobre la programació trimestral, material de preparació i atenció personalitzada per a resoldre totes aquelles preguntes, necessitats o assessorament que es requereixi. Tot per a assolir que la sortida sigui una experiència completa.

A qui s'adreça? A centres i entitats de l'àmbit social

Cal diferenciar dos tipus d’associacions a les quals s’adreça l’activitat de l’Apropa Cultura.

A) Associacions, institucions i centres que treballen amb persones sense recursos i amb dificultats d’integració social

Donen serveis a usuaris dels següents àmbits socials: discapacitat, malaltia mental, exclusió i aïllament social, pobresa, situacions de vulnerabilitat, risc, violència de gènere i familiar, drogodependències i altres addiccions, VIH/SIDA, presons, delinqüència juvenil, gent gran, condicions laboral precàries, atur, sense llar, i immigrants nouvinguts.

Grups
El grup mínim serà de 5 persones. Per tal de facilitar la possibilitat d'assistir en petits grups, cada trimestre un mateix centre podrà fer fins a 4 sol·licituds a un mateix equipament fins a arribar a 50 usuaris, amb el compromís de què hauran de ser usuaris diferents.

Preu
Per a aquests col·lectius el preu social és de 3 € (usuaris i acompanyants) per a qualsevol concert. Excepcionalment es concedeixen beques i el preu és d’1 € o gratuït en cas que ni l’entitat, ni la persona, ni la seva família puguin fer front a aquesta despesa i així ho justifiquin a l’Apropa Cultura amb un informe econòmic.

B) Altres associacions de l'àmbit social i de la salut

Entitats de discapacitats sensorials, centres especials de treball, associacions de malalties cròniques, associacions de pares i familiars lligades a síndromes o malalties i residències de gent gran. De moment aquestes associacions únicament accedeixen a la oferta de concerts de L’Auditori.

Grups
El grup mínim serà de 10 persones. Cada trimestre un mateix centre podrà fer fins 2 sol·licituds a un mateix equipament fins a arribar a 50 usuaris, amb el compromís de què hauran de ser usuaris diferents.

Preu
Per a aquests col·lectius el preu social és entre 5 € i 15€ segons l’espectacle.

Trobareu més informació a http://www.apropacultura.cat/

Afegeix un comentari nou