Aquest setembre vols fer activitats? Busca el teu ateneu!

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Aquest setembre vols fer activitats? Busca el teu ateneu!

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

Els ateneus d’arreu de Catalunya realitzen més de 10.000 activitats tan variades que poden anar des de cursos de teatre fins a pessebrisme, passant per la fotografia o la dansa. Aquestes entitats, algunes amb més de 150 anys d’història, continuen any a any dinamitzant municipis i barris.

Distribuïts per Catalunya hi ha prop de 400 ateneus i entitats culturals privades sense ànim de lucre i la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC), entitat de segon nivell, n’aglutina 160. Segons un estudi realitzat per la FAC el 2012, aquestes entitats realitzen durant l’any més 10.000 activitats que arriben a un total de més d’1.400.000 usuaris.

Al web de la Federació d'Ateneus podeu trobar un cercador d'entitats

El mes de setembre és quan, després de les vacances d’estiu, es posa en marxa de nou la maquinària interna els ateneus que comencen cursos i activitats. Participar-hi implica molt més que apuntar-se a una activitat, significa entrar a formar part d’un col·lectiu que uneix tradició i modernitat oferint valors i cultura. El moviment ateneístic és un pilar importantíssim que ha permès construir l'actual societat civil catalana i des de la seva fundació fa gairebé dos segles ha permet difondre i promoure les tradicions, la llengua i la cultura catalanes.

Aquest setembre descobriu les activitats que els ateneus us ofereixen i acosteu-vos a aquestes entitat amb una llarga trajectòria històrica. Consulteu el buscador d’activitats i ateneus de la Federació d’Ateneus de Catalunya disponible a la seva web.

Afegeix un comentari nou