Aquestes festes, no regalis sexisme!

Ravalnet
 Font:
Font:

Aquestes festes, no regalis sexisme!

Ravalnet

Resum: 

L'associació Dones Juristes convida la ciutadania a detectar la publicitat sexista i a denunciar-la a la xarxa amb l'etiqueta #RolsSexistesNoGràcies.

"Volem combatre la pervivència d'estereotips i models sexistes i discriminatoris a la publicitat, sabem que és un repte complex però essencial per tal eliminar els obstacles que impedeixen abastar una societat lliure de violències i d'estereotips de gènere". Així expliquen des de l'associació Dones Juristes la seva campanya Rols sexistes? No, gràcies, que adquireix una nova dimensió amb la publicitat de la campanya de nadal.

El missatge publicitari no és neutre, no es limita a projectar i a condicionar les decisions de consum sinó que crea i conforma imaginaris, actituds, valors i conductes.

Així, l'1 de desembre van obrir el que anomenen "Bústia participativa per a les denúncies de publicitat sexista". Pretenen que la ciutadania i les entitats s'impliquin en la detecció i denúncia de la publicitat sexista. Es tracta de fixar-se en les campanyes publicitàries nadalenques i analitzar si utilitzen les dones com a objectes, com a reclam del desig masculí i promovent models i rols de gènere tradicionals.

Les denúncies es podran fer directament a través de la web de la campanya, escrivint al correu electrònic rolssexistes[arrova]donesjuristes.cat o utilitzant l'etiqueta #RolsSexistesNoGràcies a les xarxes socials.

Afegeix un comentari nou