Arriba a Barcelona l’XI Congrés estatal i V Internacional d’Aprenentatge Servei Universitari

Fundació Autònoma Solidària
L’ús de la tecnologia per desenvolupar els projectes del CROMA 2.0 esdevé un factor motivacional molt important per a noies i nois. Font: Fundació Autònoma Solidària.
L'aprenetatge i servei universitari és una oportunitat educativa per a totes les persones participants. Font: Fundació Autònoma Solidària.
La Clínica Jurídica és una iniciativa solidària d’aprenentatge-servei impulsada per la Facultat de Dret de la Universitat Pompeu Fabra. Font: UPF
Les 12 universitats catalanes organitzen el Congrés de l'Aprenentatge i Servei de manera conjunta. Font: UPF

Arriba a Barcelona l’XI Congrés estatal i V Internacional d’Aprenentatge Servei Universitari

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Les 12 universitats catalanes s’encarreguen de l’edició actual del congrés centrat en l’Aprenentatge i Servei Universitari.

Els dies 25, 26 i 27 de gener se celebrarà a la Casa de Convalescència (recinte modernista Sant Pau) l’XI Congrés estatal i V internacional d’Aprenentatge Servei Universitari organitzat per les 12 universitats catalanes agrupades a través de la Xarxa ApSUCAT.

L’edició d’enguany estarà centrada en l’impacte que tenen els projectes d’Aprenentatge Servei (ApS) en els diferents agents implicats: entitats i comunitat, estudiants, professorat i tota la institució universitària. Tot i ser un congrés científic, la naturalesa de l’ApS fa que en moltes de les comunicacions presentades, els i les acadèmiques no siguin les úniques protagonistes sinó que l’alumnat i, també, les entitats col·laboradores, hi tenen un paper rellevant. Això és especialment visible en la modalitat de pòster, reservat per experiències que expliquin i descriguin projectes ApS.

També es pot comprovar la vinculació amb el territori que té l’ApS amb la programació del congrés, que ha reservat un espai central del dijous a realitzar dinàmiques de treball conjunt entre docents, entitats, alumnat i personal tècnic de l’ApS universitari per reflexionar sobre els diferents rols en els projectes ApS i buscar estratègies innovadores per millorar-ne els impactes.

A més les tardes de dimecres i dijous hi ha previstos uns itineraris ApS per anar a conèixer organitzacions que treballin ApS universitari.

Per incentivar la participació d’entitats socials i ambientals, l’organització del congrés ha apostat per igualar la quota d’aquest col·lectiu amb la d’estudiants, que serà de 75€ si es fa abans del proper diumenge 20 de novembre o de 100€ un cop passada aquesta data. Les inscripcions ja estan obertes al web.

Afegeix un comentari nou