Banc Farmacèutic cerca voluntariat per a la campanya de medicaments solidaris

Ravalnet
Autor/a: 
Marta Rius
Voluntària Campanya Medicaments Solidaris Font: Banc Farmacèutic
Voluntària de la Campanya Medicaments Solidaris

Banc Farmacèutic cerca voluntariat per a la campanya de medicaments solidaris

Autor/a: 
Marta Rius
Ravalnet

Resum: 

L’ONG necessita 600 persones voluntàries per recaptar 55.000 euros que es destinaran a combatre la pobresa farmacèutica.

La setmana del 18 al 24 de maig, l’ONG Banc Farmacèutic celebrarà la 12a edició de la Campanya de Medicaments Solidaris, que promou la recapta de fons destinats a pagar plans de medicació de persones que no poden fer front al copagament farmacèutic. La iniciativa enguany té per objectiu recollir 55.000 euros a través de la col·laboració ciutadana, amb l’adquisició en farmàcies de cintes solidàries, a canvi d’un donatiu de 2 euros.

Per assolir aquest repte, l’oenagé busca unes 600 persones voluntàries que s’ofereixin a estar el primer dia de la campanya a una de les més de 420 farmàcies participants promovent, entre la clientela, l’adquisició de cintes solidàries. Les persones interessades poden inscriure’s al portal web de l’ONG. Una vegada que confirmin la seva inscripció a la Campanya, el voluntariat podrà triar des de quina farmàcia col·laborar. La iniciativa també es pot difondre amb el hashtag #PobrezFarmacéuticaCero. El termini d'inscripcions finalitza el 14 de maig.

L’any 2017 va ser l’últim en què la campanya es va centrar en la recollida de medicaments. Des del 2018, el format es va reorientar a la recaptació de fons per atendre més adequadament als nous perfils de pobresa identificats. L’edició passada va recollir 54.000 euros que van proporcionar més de 450 ajudes a persones en situació de pobresa farmacèutica. Banc Farmacèutic calcula que a l'Estat espanyol uns 2 milions de persones tenen problemes per comprar els fàrmacs que el sistema sanitari els recepta.

Què han de fer les persones voluntàries de la campanya?

Un cop inscrites, els i les voluntàries hauran de presentar-se el dissabte, 18 de maig, a la farmàcia assignada a les 10 del matí per participar a la campanya que finalitzarà a les 14.00 h. Les farmàcies participants ja hauran rebut un sobre amb les cintes. Al llarg de la jornada, les voluntàries aniran convidant a la clientela s a adquirir cintes de la campanya i les donacions es recolliran en guardioles. Les cintes, tant poden servir de braçalet com de clauer, per exemple. Les farmàcies podran seguir venent cintes al llarg de tota la setmana.

Afegeix un comentari nou