Barcelona celebrarà el Dia del Cau i l’Esplai

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:

Barcelona celebrarà el Dia del Cau i l’Esplai

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

La iniciativa es durà a terme el 22 d’octubre i busca omplir les places i carrers de la ciutat amb activitats de lleure.

El proper 22 d’octubre Barcelona celebra el Dia del Cau i de l’Esplai, una iniciativa que convida als centres de lleure educatiu de la ciutat a realitzar l’activitat del cap de setmana al carrer. A la pàgina web esplaisicaus.cat és possible trobar un mapa dels diversos centres de Barcelona i les indicacions detallades per arribar-hi.

Aquesta proposta ha estat impulsada pel Consell de la Joventut de Barcelona i l’ajuntament de la ciutat amb la idea de promoure el reconeixement social i ajudar amb la difusió dels caus i els esplais als barris i districtes. La promoció de la jornada i la futura realització de les activitats es podrà seguir a través de les etiquetes #esplaisicaus i #tambéEduquem.

Els agrupaments escoltes i centres d'esplai tenen un arrelament molt important a Catalunya i tan sols a la ciutat de Barcelona en hi ha més de 135 repartits entre la gran majoria dels barris de la ciutat. A la pràctica això significa que prop de 10.000 infants i joves de la ciutat participen activament de l'associacionisme educatiu gràcies a la participació voluntària de més de 1400 responsables educatius.

Aquestes associacions són espais de socialització on els infants i joves conviuen i aprenen uns dels altres a la vegada que un equip de responsables adults organitza activitats, sortides de cap de setmana, descobertes i un llarg etcètera amb una intencionalitat educativa.

Els agrupaments escoltes i centres esplais són entitats sense ànim de lucre que tenen per finalitat educar en valors a infants i joves en el seu temps lliure a través d'un plantejament educatiu basat en l'experiència, l'autoaprenentatge, la vivencialitat i la implicació amb l'entorn i amb la societat, amb un explícit de transformació social.

Afegeix un comentari nou