Barcelona farà una prova pilot de moneda social amb un miler de famílies

Ravalnet
Logotip de la IV Conferència Internacional de Monedes Socials i Complementàries Font: UOC
Logotip de la IV Conferència Internacional de Monedes Socials i Complementàries Font: UOC
Intercanvi amb moneda social a la FESC 2016 Font: XES (Flickr)
Intercanvi amb moneda social a la FESC 2016 Font: XES (Flickr)

Barcelona farà una prova pilot de moneda social amb un miler de famílies

Ravalnet

Resum: 

Seran famílies de l'eix Besòs i la iniciativa buscarà dinamitzar el comerç local d'aquests barris. La moneda formarà part d'una renda municipal d'inclusió.

Del 10 al 14 de maig, el Parc Tecnològic Nou Barris de Barcelona acull la IV Conferència Internacional de Monedes Socials i Complementàries. Organitzada per la Universitat Oberta de Catalunya, la trobada convida a reflexionar al voltant de "les monedes socials i complementàries com a eines que, posades en mans de les persones, fomenten el canvi social en pro d'un desenvolupament plenament sostenible". Més de 300 economistes i representants d'administracions i d'organitzacions del tercer sector s'apleguen per compartir experiències i pensar estratègies per a la consolidació de les monedes existents.

La moneda social és una alternativa local al sistema monetari hegemònic per a l'intercanvi de béns i serveis. Pretén promoure una economia solidària i ètica, que doni suport al desenvolupament del comerç local i el consum responsable i de proximitat. Així mateix, és un instrument per aconseguir relacions econòmiques igualitàries i basades en el treball real. Tant a Catalunya com arreu del món existeixen diferents experiències de moneda social i complementària, cadascuna adaptada a la realitat local.

En el marc de la conferència, betevé ha parlat amb el comissionat d'Economia Social, Jordi Via, sobre una prova pilot de moneda social que l'Ajuntament de Barcelona vol posar en marxa a principis del 2018.

A partir de setembre del 2017 se seleccionaran les mil famílies participants, que esdevindran les primeres usuàries de la moneda local. Seran famílies dels barris de l'eix Besòs i usuàries dels serveis socials. Un cop seleccionades, es farà un procés de dinamització per implicar-hi la comunitat i el 2018 es posarà en marxa. La idea és estendre la xarxa a més gent el 2019.

Afegeix un comentari nou