El projecte 'Batecs' acompanya dones embarassades al barri de Poblenou

Colectic - Comunitari
El Centre atén usuàries amb embarassos d’alt risc Font: Pxhere
El Centre atén usuàries amb embarassos d’alt risc Font: Pxhere

El projecte 'Batecs' acompanya dones embarassades al barri de Poblenou

Colectic - Comunitari

Resum: 

Aquesta iniciativa que es duu a terme al districte de Sant Martí de Barcelona és un espai que ofereix un recolzament integral perquè es sentin compreses i puguin compartir i créixer, especialment les més joves.

El Centre Socioeducatiu Poblenou de la Fundació Pere Tarrés té com a objectiu treballar els aspectes emocional i del benestar físic i psíquic de les dones, així com fer que la seva xarxa social sigui molt positiva. D'aquesta manera volen assegurar que l’infant i la família disposaran d'eines i recursos que afavoreixin el seu bon desenvolupament.

Cal tenir en compte que la taxa de natalitat en aquest districte és la segona més alta de la ciutat de Barcelona i que l’embaràs, tot i ser normalment una etapa molt il·lusionant per a les futures mares, pot veure's influida per situacions d’estrès provocades per l'entorn, com la desestructuració familiar o no tenir feina o habitatge. I això pot afectar en un futur la salut de la mare i/o la de l'infant; de fet, diversos estudis han demostrat que aquestes situacions poden acabar provocant ansietat, dèficit d’atenció o hiperactivitat.

Al Centre Socioeducatiu Poblenou es duen a terme sessions amb usuàries que tenen embarassos d’alt risc, o d'altra complexitat, i que hi van de manera regular. Es tracta de futures mares que, com a exemple, no es troben en un bon moment per tenir un infant o que el seu embaràs no està evolucionant favorablement.

Cada divendres de 10 a 11 hores del matí es fan sessions grupals i individuals en què les mares poden parlar, amb l'ajuda de professionals, sobre els seus dubtes pel que fa a la maternitat, sobre les seves pors, els seus neguits, i sobre tot allò que necessitin exterioritzar.

Afegeix un comentari nou