Black Friday i 25-N: no a les violències contra les dones, també a les cadenes de subministrament

Colectic-comunitari
Gent caminant i fent compres pel carrer de Pelai de Barcelona. Font: Clara Soler Chopo
Gent caminant i fent compres pel carrer de Pelai de Barcelona. Font: Clara Soler Chopo

Black Friday i 25-N: no a les violències contra les dones, també a les cadenes de subministrament

Colectic-comunitari

Resum: 

Setem Catalunya organitza el Black Tour de les vulneracions per les grans marques de tèxtil i electrònica del centre de Barcelona abans de la manifestació del 25-N.

És 25-N i també és Black Friday. Setem Catalunya aprofita aquesta coincidència per relacionar el model capitalista amb la violència patriarcal i denuncia que la violència a les cadenes de subministrament de sectors com la indústria tèxtil o l'electrònica, on la majoria són dones, també és violència masclista.

No pagar salaris dignes, no garantir les condicions de seguretat i la persecució sindical en aquests sectors, així com els abusos i assetjaments sexuals que hi tenen lloc, també són violència contra les dones.

Per això, organitzen el Black Tour de les vulneracions per les grans marques del centre de Barcelona que faran aquest divendres campanyes massives de descomptes. Començarà a les 17 h al punt d'informació turístic de plaça Catalunya, passarà per Zara, Primark, Mobile World Center, Media Markt, Pup-Up Shein, Adidas i Apple, i acabarà amb la manifestació del 25-N convocada a les 18:30 h a passeig de Gràcia amb Diagonal.

Aquesta acció aplega dues campanyes de l'entitat, que són Campanya Roba Neta i Campanya Electrònica Justa, i hi incorpora la mirada feminista interseccional que té en compte que la majoria són dones del Sud Global i que aquest treball productiu a les fàbriques o tallers de confecció se suma al treball reproductiu a la llar que suposa una doble explotació. Un treball reproductiu organitzat per la divisió del treball i no remunerat en el qual es basa el model capitalista i el patriarcat.

Des de Setem, creuen que cal visibilitzar aquesta violència sistèmica i exigir responsabilitats a empreses i governs, així com apostar per una economia social i solidària inclusiva, que reparteix la riquesa i respecta els drets humans.

Actua

L'entitat fa una sèrie de propostes per participar del canvi com consumir de forma conscient a través de les iniciatives recollides per Pam a Pam, o donar suport per crear el Centre Català d'Empresa i DDHH, un òrgan públic que permetria auditar l'activitat de les empreses catalanes a l'exterior. Les podeu trobar a la seva web.

Afegeix un comentari nou