Campanya de Bombers Solidaris perquè cap infant i cap persona gran que estigui sola es quedi sense regal

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
Com cada desembre, Bombers Solidaris engega una campanya de Nadal per recollir joguines noves. Font: Bombers Solidaris
Com cada desembre, Bombers Solidaris engega una campanya de Nadal per recollir joguines noves. Font: Bombers Solidaris
Memory Solidari, el joc creat per Bombers Solidaris i l'empresa local de joguines Londji. Font: Bombers Solidaris
Memory Solidari, el joc creat per Bombers Solidaris i l'empresa local de joguines Londji. Font: Bombers Solidaris
Els Bombers Solidaris en una de les visites als hospitals que realitzen sovint. Font: Bombers Solidaris
Els Bombers Solidaris en una de les visites als hospitals que realitzen sovint. Font: Bombers Solidaris

Campanya de Bombers Solidaris perquè cap infant i cap persona gran que estigui sola es quedi sense regal

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

L'acció compta amb una recollida de joguines noves a tots els Parcs de Bombers de Barcelona i amb una recollida de donatius, a través de migranodearena.org, per comprar regals de Nadal per famílies necessitades.

'Junts som més forts' és la frase que caracteritza Bombers Solidaris, però també una realitat en totes les iniciatives solidàries (que són moltes) que impulsa aquest grup de bomberes i bombers de Barcelona al llarg de l'any. Amb l'arribada del desembre, Bombers Solidaris impulsa accions al Nadal que tenen com a objectiu recollir joguines noves per fer-les arribar als infants pertanyents a famílies amb dificultats econòmiques, així com recollir donatius per poder adquirir altres regals destinats a aquelles persones grans que estiguin soles.

Hi ha diverses maneres de participar en la campanya de Nadal de Bombers Solidaris durant tot el mes de desembre perquè cap infant i cap persona gran que estigui sola es quedi sense regal durant Nadal o Reis. Una d'elles és la recollida de joguines noves a l'Espai Bombers de Barcelona, un museu i centre de formació i divulgació de la prevenció de riscos ubicat a l'emblemàtic antic Parc de Bombers del Poble-sec, al carrer Lleida, 30. L'entrada serà gratuïta si porteu una joguina nova per a la campanya.

Així mateix, s'han habilitat espais de recollida de joguines a tots els parcs de Bombers de Barcelona, on es podran dipositar les joguines fins al 2 de gener. Els punts són el parc de bombers de l'Eixample, Montjuïc, Zona Franca, Vall d'Hebron, Sant Andreu, Llevant i, com hem dit, a l'Espai Bombers. Les joguines, com hem dit, hauran de ser noves i sense embolicar.

Arce Garcia, portaveu de la campanya de Nadal de Bombers Solidaris, explica que aquestes festes, que per a moltes persones són tan màgiques, "també generen una desigualtat brutal, ja que per a moltes altres el normal no és tenir regals, ni estar amb la família o tenir un lloc on viure", explica. "Per això, amb aquesta campanya, el que ens arriba, tant per part de les associacions com de les persones que reben aquestes joguines, és molta gratitud" manifesta Garcia.

Alguns centres educatius, ludoteques, espais familiars i botigues de joguines també s'han ofert a ser punt de recollida de joguines. Algunes botigues faran donació de joguines del seu estoc per sumar a la iniciativa. Així mateix, està a la venda el joc Memory Solidari, creat pels Bombers Solidaris, juntament amb l'empresa local de joguines Londji, disponible en diverses botigues i per a compra en línia a través d'aquest enllaç, i els beneficis del qual es destinen a la campanya.

Recollida de donatius

D'altra banda, el grup de bomberes i bombers de Barcelona també ha engegat una campanya de recollida de donatius, a través de la plataforma migranodearena.org. Amb la quantitat recollida es compraran joguines noves, també destinades a famílies amb dificultats econòmiques, així com regals per la gent gran que viu sola. Totes les compres es faran en comerç local.

La soledat o aïllament de la gent gran és una realitat que des del cos de bombers viuen moltíssim i que provoca molt impacte emocional, explica Garcia. "Un gran percentatge de serveis són a gent gran que viu sola i que no tenen a ningú a qui recórrer", afegeix.

Les joguines i altres regals es repartiran amb l'ajuda d'associacions com Creu Roja, Federació d’Entitats Clot-Camp de l’Arpa, Rebost Solidari de Gràcia, Xarxa de Suport del Carmel, De veí a veí, Cooperativa Gregal i la Plataforma d'Afectats per la Crisi Badalona, a més de dos Centres Oberts Municipals de Barcelona. El repte romandrà obert fins al dia de Reis, però des de Bombers Solidaris consideren que, en la mesura del possible, els donatius es facin abans del dilluns dia 20 de desembre amb l'objectiu que els regals arribin a temps.

Bombers Solidaris és un grup, nascut el 2016 sota el paraigua de l'Agrupació Cultural i Esportiva dels Bombers de Barcelona, que al llarg dels anys ha donat impuls a diverses campanyes solidàries, com la de recollida de joguines noves cada mes de desembre, però també a altres accions d'àmbit divers com les visites a hospitals infantils, recollides d'aliments, el calendari Solidari de Bombers amb Causa, campanyes del foment de la donació de sang, ajuda als refugiats i accions per l'emergència climàtica.

Afegeix un comentari nou