Cantar al bus o ballar al mercat per mostrar que la gent gran no s'atura

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Cantar al bus o ballar al mercat per mostrar que la gent gran no s'atura

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

La millor manera de demostrar que les activitats culturals i lúdiques són bàsiques per a l'envelliment actiu és portant-les per sorpresa a diferents indrets de la ciutat. Així pensen les associacions de veïns/es de Manresa i així ho han fet.

Una coral que es posa a cantar a l'autobus o una ballada country al mercat són algunes de les accions sorpresa que han portat a terme les associacions de veïns i veïnes de Manersa, juntament amb el pla comunitari de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa. Les anomenen "accions sorpresa d'envelliment actiu" i busquen donar visibilitat a les ganes de fer coses que tenen les persones grans de la ciutat, així com el ventall d'activitats que existeixen per a ells/es.

La setmana passada els veïns i veïnes de Manresa es van portar més d'una sorpresa al passejar pel carrer, fer la compra o anar en transport públic. Alguns es van trobar la coral Rosella de l'AV Cots Guix Pujada Roja a l'autobus de la línia L4 i altres a la coral de l'Associació de Veïns de Valldaura. Clients i paradistes del mercat del barri de la Mion també van poder escoltar cançons, en aquest cas del repertori de la coral de la Mion.

L'envelliment actiu és possible i a Manresa ho han demostrar amb accions sorpresa al carrer

D'altres van presenciar una ballada country al mercat de la Sagrada Família, amb alumnes dels grups de Country Line Dance de l'Associació de veïns. L'associació té diversos tallers de country, així com altres activitats per a gent gran, com ara, informàtica, memòria o gimnàstica.

Country i cant coral són dues activitats que mouen molta gent a les associacions de veïns i veïnes de Manresa, juntament amb la gimnàstica. Però les opcions per a les persones grans que es volen mantenir actives no s'acaben aquí. També poden trobar tallers d'informàtica, manualitats o labors. Amb totes aquestes activitats es pretén cobrir la demanda d'un col·lectiu molt actiu i així ho han volgut demostrar durant la setmana passada. Les accions sorpresa han servit per fer palès que l'envelliment actiu és possible i per motivar altres persones a sumar-se als tallers i activitats.

Afegeix un comentari nou