Celebrem el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:

Celebrem el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Aquest 30 de gener se celebra un any més el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP), coincidint amb el 65è aniversari de la mort de Mohandas Gandhi. Diverses entitats organitzen un munt d’activitats sobre la cultura de la pau al llarg de tota la setmana.

El Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP) té com a objectiu fomentar l'educació per la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no violència i la pau. És una iniciativa engegada el 1964 pel poeta i pacifista mallorquí Llorenç Vidal, quan encara no existien iniciatives similars. Actualment es celebra arreu del món i està considerada l'experiència pionera més important d'educació per la pau del nostre temps. Cada 30 de gener, en commemoració de l'assassinat de Mohandas Gandhi, escoles de tot el món celebren el DENIP de diverses maneres, sempre de forma creativa i no violenta, tenint com a eix comú la cultura de la pau.

Aquest any, la Federació Catalana d'ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament (FCONGD) celebra el DENIP amb un acte entorn la figura de Mohandas Gandhi i el treball sobre pau i noviolència que va impulsar i promoure al llarg de la seva vida. Serà aquest dimecres, 30 de gener, a les 18:30 hores als Jardins Gandhi de Poble Nou, amb lectura de frases sobre Gandhi i encesa d'espelmes en memòria seva.

Al voltant del DENIP s'impulsa la Setmana de la Noviolència, on diferents entitats, ONG, institucions, centres educatius i ciutadania participen i organitzen activitats vinculades per al foment i promoció de la cultura de pau tot reflexionant entorn els valors de la noviolència i la pau. Podeu trobar un recull d’aquestes activitats a l’Agenda de la Noviolència 2013.

Més informació:
Propostes de la Fundació per la Pau contra les armes, per centres escolars i de lleure (activitats per celebrar el DENIP)

Afegeix un comentari nou