Centre Moral d'Arenys de Munt: 100 anys obrint les seves portes

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Centre Moral d'Arenys de Munt: 100 anys obrint les seves portes

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

El Centre Moral d’Arenys de Munt compleix enguany 100 anys de la seva fundació. El passat 13 de gener va tenir lloc l’acte oficial del centenari amb la presència de nombroses autoritats.

El 12 de gener de 1913 es funda a Arenys de Munt el Centre Moral amb el suport de la parròquia de Sant Martí d’Arenys de Munt. Aquesta entitat es creava amb una voluntat clarament apolítica i amb intenció d’agrupar al màxim de persones per construir i millorar la societat civil arenyenca.

Cent anys després el Centre Moral compta amb 685 famílies sòcies que representen més de 2.000 beneficiaris de les activitats. Els valors de l’entitat segueixen sent la solidaritat, la participació, la implicació, la convivència i la preocupació pels temes col·lectius. I desenvolupa activitats de teatre, dansa, cinema, tennis taula, escacs, pessebre, sardana, a més a més de publicar mensualment el butlletí Batec. Una entitat que a jugat un paper importantíssim a la vila, ja que tal i com va destacar l’alcalde Josep M. Ximenis, Ximenis, “no es pot explicar la història d’Arenys de Munt sense tenir en compte El Centre Moral”.

Per celebrar aquest aniversari es va organitzar el dia 13 de gener un acte institucional que va començar amb un espectacle interactiu anomenat Viatge, aquest era una metàfora de la història del Centre a través d’un recorregut per la història i les activitats de l’entitat. Artistes locals, grups de teatre, dansa, música i titelles van participar en aquesta representació emotiva de la que van poder gaudir més de 300 persones.

Montserrat Fontbona, presidenta de l’entitat va agrair la tasca de totes les persones que “de forma voluntària han fet possible que el Centre compleixi 100 anys i a tots els continuaran aquesta tasca, a tots els que estan convençuts que la cultura és el que dóna identitat al país i el fa fort i que estan segurs que la cultura la fa la gent i no les administracions”.

Lluís Puig, director general de Cultura Popular va defensar l'ateneïsme com a estructurador i vertebrador del país i animant els ateneus a continuar oberts a mostrar “la cultura del nostre país a aquells que encara la desconeixen, perquè puguin també estimar-la i plegats continuem el viatge que tots junts hem començat”. Per fer-ho possible és imprescindible comptar amb molta gent i tal i com va dir el president de la Federació d’Ateneus, Salvador Casals “aquesta celebració és un punt i seguit cap el futur” un futur que necessàriament ha de comptar amb els joves.

Afegeix un comentari nou