Cerca de persones voluntàries pel projecte 'Food Relations' al Prat de Llobregat

LaviniaNext
Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
Food Relations treballa la cohesió intercultural a través del codisseny d'un producte culinari. Font: ABD.
Food Relations treballa la cohesió intercultural a través del codisseny d'un producte culinari. Font: ABD.
El projecte està orientat a la inserció social i laboral de les dones migrades d'El Prat de Llobregat. Font: ABD.
El projecte està orientat a la inserció social i laboral de les dones migrades d'El Prat de Llobregat. Font: ABD.
El 2019, ja es va fer un pilot europeu de Food Relations a l'Hospitalet de Llobregat.  Font: ABD.
El 2019, ja es va fer un pilot europeu de Food Relations a l'Hospitalet de Llobregat. Font: ABD.

Cerca de persones voluntàries pel projecte 'Food Relations' al Prat de Llobregat

Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
LaviniaNext

Resum: 

La iniciativa d'inserció social i laboral de dones migrades, impulsada per l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) a Catalunya, torna a activar-se després del confinament.

'Food Relations' és un projecte orientat a la inserció social i laboral, que neix per apoderar i promoure l’ocupació entre dones immigrants d'el Prat de Llobregat, que es troben a l’atur i en situació de vulnerabilitat.

El projecte, iniciativa de l'entitat Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), té la finalitat de treballar la cohesió intercultural a través del codisseny d'un producte culinari, la difusió del projecte i subministració als usuaris i usuàries del Punt Solidari del Prat.

"La finalitat del projecte és millorar l'ocupabilitat del grup de dones i apoderar-les, acompanyant-les teixint nous cercles de relacions socials amb altres dones en situacions similars, i amb l'equip de voluntariat com a ambaixadores de la cultura local", diu la Jesica Casanova, dinamitzadora i orientadora de 'Food Relations'.

'Food Relations' tenia previst engegar la seva activitat al març, però la declaració de l'estat d'emergència per la crisi sanitària ho va impossibilitar. Ara, amb el relaxament de les mesures de confinament, reactiven la iniciativa durant els mesos de juliol, setembre i octubre.

Crida de persones voluntàries

Per poder garantir l'èxit del programa, ABD fa una crida de persones voluntàries durant dos matins per setmana i ocasionalment alguna tarda els mesos de juliol, setembre i octubre.

L'entitat cerca persones majors d'edat que manifestin un compromís amb la defensa dels drets de les dones migrades i en la importància d'acollir-les i acompanyar-les en el seu procés d'integració.

Les funcions del personal voluntari inclouran, principalment, tenir cura de les criatures de les participants durant les activitats i participar en visites i sessions de grup destinades a tractar la interculturalitat.

Una aposta per l'economia social

Tal com indiquen des d'ABD, la feminització de la pobresa és un problema creixent que s’aguditza en contextos de crisi, és per això que cada vegada es necessiten més projectes que treballin sobre l’ocupabilitat i la generació de llaços comunitaris per evitar el risc d’exclusió social d’aquest col·lectiu.

Per aquest mateix motiu, el projecte de 'Food Relations' inaugura una aposta de l'entitat per desenvolupar iniciatives col·lectives que abastin la formació en matèria de comercialització de productes provinents de l’economia social.

"El 'Food Relations' és un projecte necessari per atendre des d'una altra mirada les dones que es troben molt allunyades del mercat laboral, posant el focus en aspectes previs a l'acompanyament en la inserció laboral. Donar valor a totes les herències culturals, integrant-les amb el territori i creant llaços a través de la cuina", conclou Casanova.

Afegeix un comentari nou