‘Com fer incidència política sense morir en l’intent?’, una guia per a entitats juvenils

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Anna Echeverria
 Font: Consell Nacional de Joventut de Catalunya
La incidència política és una eina clau de participació i autoorganització juvenil. (CNJC)

‘Com fer incidència política sense morir en l’intent?’, una guia per a entitats juvenils

Autor/a: 
Anna Echeverria
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

La publicació del Consell Nacional de Joventut de Catalunya pretén aportar a les entitats eines i recomanacions per fer sentir les seves reivindicacions i propostes.

El Consell Nacional de Joventut de Catalunya va publicar la guia Com fer incidència política sense morir en l’intent?’ el darrer mes de maig, coincidint amb les Eleccions Municipals 2019 específicament per a donar empenta a les entitats juvenils en la seva participació política en l’àmbit municipal, l’espai de més proximitat on han de poder codecidir sobre allò que els afecta.

Tot i que es va llençar aprofitant l’espai que oferia l’inici dels nous mandats municipals, la guia serveix i ha de servir per a qualsevol moment. La incidència política és una eina clau de participació i autoorganització juvenil, un exercici de sobirania ciutadana i un procés d’aprenentatge en si mateix, a la qual el jovent no ha de renunciar mai si vol ser part activa de la transformació social.

La guia presenta reflexions, eines i propostes sobre incidència política duta a terme per joves. Està estructurada en dues parts, la primera aproxima el jovent a la incidència política, explica què és i per què serveix. La segona explica pas per par com dur a terme un bon procés d’incidència política perquè aquest sigui efectiu i aconsegueixi els resultats que s’esperen.

Un bon procés d’incidència passa perquè neixi de l’organització col·lectiva i plural, que busqui donar respostes i solucions a inquietuds o necessitats compartides i que involucri a les persones afectades pel problema des d’un inici.

La guia es pot consultar a través d'aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou