Coneixes la Xarxa d'Espais Comunitaris?

Associació per a Joves Teb - Comunitari
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Coneixes la Xarxa d'Espais Comunitaris?

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

Aquesta iniciativa l'han constituït alguns espais i projectes gestionats de manera comunitària a partir de la necessitat d’intercanviar coneixements i recursos en diferents àmbits, com ara el finançament, el cooperativisme o la cultura.

La Xarxa d'Espais Comunitaris (XEC) està integrada per la Plataforma El Borsí, l'Aula Ambiental Bosc Turull, la Vall de Can Masdeu i GuinardoVolEspais (GVE), que comparteixen els mateixos objectius, valors i models d'organització al voltant de l'Economia Social i Solidària (ESS).

Es tracta d'espais alternatius al control del mercat en els quals es pot decidir i crear de manera conjunta nous models de consum, d’oci i de relació, a més de compartir coneixements, tant tècnics com artístics. És també una manera de donar resposta col·lectivament a necessitats de tipus econòmic, laboral, formatiu, de lleure o d'autoorganització.

Entre els valors que comparteixen els projectes que formen par de la XES es troben l’horitzontalitat, l'arrelament al territori, la transparència, la co-responsabilitat, el compromís, les relacions no discriminatòries, la participació i la memòria històrica. A partir d'una perspectiva de gènere i intergeneracional, es posicionen en l’antifeixisme, el feminisme, l’antiracisme i la justícia ambiental.

La xarxa reivindica la gestió dels bens comuns i públics a partir de les pròpies comunitats, de forma autònoma i independent, anant molt més enllà de la prestació de serveis.

Afegeix un comentari nou