Campanya de captació de donacions per acabar amb el confinament invisible

LaviniaNext
Autor/a: 
Marc Gómez
ABD realitza acompanyament a més de 600 famílies en situació d'urgència. Font: ABD
ABD realitza acompanyament a més de 600 famílies en situació d'urgència. Font: ABD
Repart de productes i aliments. Font: ABD
Repart de productes i aliments. Font: ABD
ABD demanda una a les administracions una renda de garantia universal per donar suport a les famílies afectades. Font: ABD
ABD demanda una a les administracions una renda de garantia universal per donar suport a les famílies afectades. Font: ABD

Campanya de captació de donacions per acabar amb el confinament invisible

Autor/a: 
Marc Gómez
LaviniaNext

Resum: 

L'Associació Benestar i Desenvolupament engega #Joetveig, una campanya per donar suport a les famílies en situació d'emergència i pobresa a causa de la pandèmia.

Després de quasi dos mesos de confinament, sembla que la 'llibertat' és cada cop més a prop d'arribar. Sortir a passejar en qualsevol moment, fer activitats a l'aire lliure, anar al bar amb les amistats, anar al centre comercial, visitar els familiars... Mentrestant tractem de passar els dies a casa de la manera més amena possible. Fer videotrucades, veure sèries i pel·lícules, cuinar, classes virtuals o teletreball... però no tothom té el privilegi de passar un confinament 'confortable'.

La realitat és que durant el temps que portem sota el confinament, a causa de la crisi econòmica, sanitària i social actual, un gran nombre de persones es troben en situació d'emergència. La majoria, per exemple, s'han quedat sense feina, i per tant, avui dia, hi ha famílies que no tenen cap mena d'ingrés.

Aquesta situació és encara més greu per aquells nuclis familiars que no es troben en una condició administrativa regular, ja que no poden tenir accés als ajuts disponibles, encara que la seva situació d'urgència ho requereixi. Per aquesta raó diverses entitats estan enfocant els seus esforços a ajudar i contribuir al benestar d'aquestes persones.

L'Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) ha engegat una nova campanya, #Joetveig, destinada a donar suport a les famílies que estan patint amb més duresa els efectes econòmics i socials de la pandèmia de la Covid-19, les famílies que viuen un confinament invisible.

"Tot i que no és la nostra funció com a entitat, ens hem vist amb la responsabilitat de fer alguna cosa davant aquesta situació tan greu i urgent", comenta la Nausica Castelló, una de les portaveus de la campanya d'ABD.

Els nuclis monomarentals, els més afectats

L'objectiu de la campanya és aconseguir 60.000 euros a través de donacions per tal de poder donar suport econòmic a més de 600 famílies vinculades a l'entitat: alimentació, bolquers i productes d'higiene per nadons, subministraments energètics, lloguer...

"Aquestes famílies ja es trobaven en situació de vulnerabilitat i d'exclusió, però la majoria d'elles tenia feina i podien subsistir. Ara, s'han quedat sense res", assegura Castelló. Amb aquesta campanya ABD es vol fer ressò de la situació extrema que estan vivint moltes famílies, concretament d'aquelles sense recursos i amb infants, i d'aquesta manera poder ser la seva veu i aconseguir un mínim de benestar en el context de la pandèmia.

La majoria de les famílies que es troben en aquesta situació són nuclis monomarentals, dones soles que s'han d'ocupar dels seus infants, i sovint, també dels avis o àvies.

Castelló fa èmfasi en la problemàtica del pagament dels lloguers: "Els primers quinze dies de confinament, al març, el lloguer ja estava pagat. El mes d'abril, moltes famílies no podien pagar-lo, però encara es podia sostenir. Ara hem entrat al maig, i moltes famílies poden quedar-se al carrer en qualsevol moment".

Des d'ABD es demana urgentment una renda de garantida universal per a totes les persones que es trobin en aquesta situació de confinament invisible, que proporcioni un mínim per al més essencial: habitatge i alimentació. "Les entitats no podrem sostenir aquesta situació per sempre. Hem activat aquesta campanya perquè no tenim recursos per ajudar aquestes famílies, i les persones han de poder mantenir el seu habitatge, això és el més elemental.", afirma Castelló.

Per col·laborar en la campanya pots trobar tota la informació sobre les donacions en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou