Conscienciar sobre hàbits saludables a la infància genera adults més sans

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Conscienciar sobre hàbits saludables a la infància genera adults més sans

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

La Fundació SHE desenvolupa el Programa SI! a escoles de Catalunya i la resta de l’estat, amb uns resultats molt positius: Certifiquen que la intervenció amb infants de 3 a 6 anys genera un canvi d’hàbits i un estil de vida més saludable.

Demostrar que l'adquisició d'hàbits saludables des de la infància redueix els riscs de patir malalties cardiovasculars i millora la qualitat de vida en l'edat adulta. Aquest és l'objectiu del Programa SI! d'intervenció escolar adreçat a infants i joves de 3 a 16 anys. I ho està aconseguint. Un grup d'investigadors/ores ha analitzat els resultats de la implementació del programa i ha conclòs que ha produït "diferències significatives" en l'estil de vida dels nens i nenes i que "les millores generals es deuen a la pràctica d'activitat física".

La investigació ha avaluat l'eficàcia del Programa SI! en els nens i nenes de 3 a 6 anys a 24 col·legis de Madrid durant els cursos 2011-2012 a 2013-2014. Els resultats finals mostren que la implantació del programa "ha produït diferències significatives pel que fa a coneixements, actituds i hàbits, respecte d'un estil de vida saludable, en els tres cursos implicats: 1r, 2n i 3r curs del segon cicle d’Educació Infantil".

Segons l'estudi, el major impacte a nivell de coneixement es produeix en els primers anys, però no és fins al tercer any d'intervenció que es produeix un impacte en modificacions d'hàbits que supera al de coneixements i actituds, especialment la modificació d'hàbits alimentaris.

La Fundació SHE continua desenvolupant el Programa SI! en Primària i Secundària amb l'objectiu de validar el projecte científicament, permetre la seva expansió i abastar tota l'educació obligatòria. A Catalunya es desenvolupa en col·laboració amb del Departament d'Ensenyament.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou