Convocat el Premi 25N per a projectes que trenquin els rols sexistes

Ravalnet
 Font:
Font:

Convocat el Premi 25N per a projectes que trenquin els rols sexistes

Ravalnet

Resum: 

Fins al 24 d'octubre, persones i entitats de la ciutat de Barcelona poden presentar els seus projectes a la XI edició del Premi 25 de Novembre - Dia Internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones.

Un cop més, l'Ajuntament de Barcelona aposta per commemorar el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones amb un premi adreçat a persones, grups i entitats sense afany de lucre de la ciutat. Enguany l'objectiu és promoure projectes que busquin la sensibilització, la prevenció i el coneixement en relació als estereotips sexistes en els mitjans de comunicació i les xarxes socials.

Els mitjans de comunicació construeixen imaginaris i, per tant, tenen un paper important en la configuració d'estereotips de gènere i en la representació de les violències masclistes. Les bases del premi asseguren que "actualment aquests mitjans ofereixen un model de representació que promou la idea que les violències són necessàries i inevitables". També assenyalen que les violències masclistes responen a un problema de caràcter estructural que troba a la viralitat de les xarxes socials un megàfon que n'amplia els seus efectes nocius.

Davant aquesta realitat, l'Ajuntament de Barcelona vol "contribuir activament a fer de Barcelona una ciutat lliure d'estereotips sexistes en els mitjans de comunicació i les xarxes socials, per tal d'avançar vers el gaudiment de la plena ciutadania, l'autonomia i la llibertat de les dones". És per això, que a través d'aquest premi donarà suport a aquelles iniciatives que duen a terme les associacions, entitats i grups de la ciutat en aquest sentit.

Els projectes hauran de ser inèdits o estar a l'inici de la seva implementació i s'hauran de dur a terme a Barcelona ciutat. S'hi podran presentar propostes fins al 24 d'octubre. El premi tindrà una dotació de 15.000 €.

Per a més informació, pots consultar les bases.

Afegeix un comentari nou