Àmbit de la notícia
Comunitari

Crida a les entitats del tercer sector per fer un protocol d’abordatge de les violències masclistes

Entitat redactora
Suport Tercer Sector
Autor/a
Cristina Muelas Guiu
  • El procés de participació està obert des del 21 de juliol i fins al 12 de setembre.
    Font: Pixabay
  • 882 professionals de l’Atenció Primària han traslladat diverses aportacions al respecte.
    El protocol servirà per donar una resposta coordinada entre les diferents parts i entitats implicades en matèria de violències masclistes. Font: Pixabay Font: Pixabay

Drets Socials obre el procés participatiu per elaborar el full de ruta i vol recollir les aportacions de tota la ciutadania, especialment de les professionals i usuàries de les àrees bàsiques de Serveis Socials.

La direcció general de Serveis Socials ha impulsat, juntament amb la secretaria de Transparència i Govern Obert, un procés participatiu per elaborar el protocol d’abordatge de les violències masclistes a l’Atenció Primària de Serveis Socials.

El procés de participació, que està obert des del 21 de juliol i fins al 12 de setembre, vol recollir experiències de tota la ciutadania, especialment de les professionals i usuàries de les àrees bàsiques de Serveis Socials, així com de les professionals de les entitats del tercer sector que treballen conjuntament amb els serveis socials. Es pretén extreure, d'aquesta manera, aportacions sobre les violències masclistes a l'atenció primària dels serveis socials i expectatives sobre el futur protocol.

L'Associació de Dones ca l'Aurèlia, que té com a missió principal donar resposta a la violència de gènere, considera que "és important que es tingui en compte l'experiència de les entitats que coneixem de primera mà quines son les situacions en les que es troben les dones, i les mancances que pot tenir el sistema; per això, un procés participatiu pot recollir molta informació necessària per millorar l'abordatge de la violència masclista".

Un objectiu conjunt

L’objectiu d’elaborar el protocol d’abordatge de les violències masclistes és, segons Drets Socials, “millorar i definir els límits de la seva intervenció, avaluar-la i adaptar-la a les necessitats de les usuàries, així com per millorar la coordinació amb els serveis que intervenen amb les dones i nenes supervivents de violència masclista”.

És un text que servirà per donar una resposta coordinada entre les diferents parts i entitats implicades en matèria de violències masclistes. En definitiva, els Serveis Socials bàsics i especialitzats són clau en l'atenció, diagnosi i acompanyament de les violències masclistes a Catalunya.

Diagnosi per elaborar el protocol

882 professionals de l’Atenció Primària han traslladat diverses aportacions al respecte i, juntament amb les propostes que emetin els i les professionals del Tercer Sector així com la ciutadania en general, es procedirà a la diagnosi per a l’elaboració del protocol.

En total hi participaran 150 persones que, del 20 de setembre al 20 d’octubre, seran les encarregades de debatre la qüestió. Es pretén que les sessions de debat siguin presencials, i l’objectiu d’aquestes serà elaborar una diagnosi dels reptes i potencialitats en l’abordatge de les violències masclistes. Els resultats passaran més tard per una avaluació i, posteriorment, seran inclosos al protocol.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari