Cristina Armengol: “Qualsevol comerç que no sigui de primera necessitat s’ha vist afectat per la pandèmia”

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
Tot i que Armengol té diverses comandes a la floristeria, preveu que les vendes rondaran sobre el 50% de l’habitual  a tots sants. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Tot i que Armengol té diverses comandes a la floristeria, preveu que les vendes rondaran sobre el 50% de l’habitual a Tots Sants. Font: Unsplash.
L'entitat realitza activitats com cosir o 'patchwork' amb el veïnat del centre històric de Lleida. Font: Cristina Armengol. Font: Font: Cristina Armengol.
L'entitat realitza activitats com cosir o 'patchwork' amb el veïnat del centre històric de Lleida. Font: Cristina Armengol.

Cristina Armengol: “Qualsevol comerç que no sigui de primera necessitat s’ha vist afectat per la pandèmia”

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

La presidenta de l’Associació de Veïns i Comerciants del Centre Històric de Lleida explica com estan impactant les noves restriccions del govern als comerços i veïnat de la ciutat.

En què consisteix l’Associació de Veïns i Comerciants del Centre Històric de Lleida?

L’Associació de Veïns i Comerciants del Centre Històric de Lleida és una entitat que es dedica a tot el que afecta o pugui afectar d’alguna manera als veïns i veïnes i comerciants del centre de la ciutat.

Quin és el vostre objectiu?

Millorar el barri i que el veïnat i els comerciants tinguin més qualitat de vida. Els comerços de la zona tenen vocació d’un comerç de barri. Pel que fa a les activitats de restauració representen un referent en gastronomia i vermuts, tant per a les persones residents com pels i les visitants, sobretot del cap de setmana.

Quines són les vostres activitats principals?

En aquest moment ens centrem en activitats dirigides a gent gran, ja que és el públic al quals ens adrecem. Algunes d’aquestes activitats són cosir o ‘patchwork’, en la qual els particpants van agafant retallats de roba i els van ajuntant per crear una nova peça, com un mantell, un cobrellit o un pitet, tot retallat a mà.

D’altra banda, muntem fires al carrer per fomentar el comerç de barri i donar a conèixer a la ciutadania els productes dels botiguers. També organitzem sopars i dinars de festa major i esdeveniments assenyalats al calendari com pot ser una castanyada, tot i que en aquest moment no podem realitzar aquest tipus d’activitats.

Treballeu en xarxa amb la resta d’associacions?

Sí. Sota el paraigües de l’aplicació de Whatsapp hem creat un grup amb els afiliats i afiliades per poder comunicar-nos i estar a l’ordre del dia de les darreres notícies i novetats que ens afecten.

Com us està afectant aquesta segona onada?

Doncs ens està afectant directament, ja que la restauració està parada, els bars i restaurants només poden servir menjar per emportar o a domicili i els comerços tampoc travessen el millor moment, ja que estem notant una disminució de la demanda.

En el meu cas tinc una floristeria i ara mateix tenim en marxa la campanya de Tots Sants, un dels moments més importants de l’any. Tot i que tenim comandes, sobretot telefòniques per no desplaçar-se, preveiem que les vendes rondaran sobre el 50% de l’habitual en aquesta data. Qualsevol comerç que no estigui al gremi de productes de primera necessitat està afectat per la pandèmia.

Teniu pensat fer alguna acció per revertir la situació?

No. Crec que ara no són moments de reivindicar. La gent s’ha de tancar a casa, ser conscients de la situació que estem vivint i seguir les pautes i restriccions de les autoritats, per reduir la corba de contagis i que aquesta situació s’acabi el més aviat possible.

Com es planteja el futur de l’associació?

No t’ho sé dir. Estem totalment aturats i no podem organitzar esdeveniments que sempre hem fet com una castanyada. Tampoc sabem si podrem arribar a la campanya de Nadal, un dels moments més importants de l’any pels comerços. Haurem d’estar atents a com evoluciona la situació i adaptar-nos-hi.

Afegeix un comentari nou