Cultures lesbianes al Festival VisibLES

F Pere Tarrés
El festival VisibLES va tenir lloc del 24 al 27 de maig. Font: IdemTV
El festival VisibLES va tenir lloc del 24 al 27 de maig. Font: IdemTV
Una de les obres exposades al Festival VisibLES. Font: IdemTV
Una de les obres exposades al Festival VisibLES. Font: IdemTV

Cultures lesbianes al Festival VisibLES

F Pere Tarrés

Resum: 

L'esdeveniment, que va tenir lloc el passat mes de maig, intenta visibilitzar una forta comunitat i una producció cultural lesbiana rica i heterogènia.

La productora idemTV ha produït una sèrie de vídeos per tal de difondre les principals activitats del col·lectiu LGTBI. A Xarxanet.org us oferim mensualment les diferents propostes que produeixen.

En aquesta ocasió, ens presenten el festival VisibLES que es va realitzar a La Bonne (BCN) els dies 24, 25, 26 i 27 de maig. En el festival s'intenta visibilitzar una forta comunitat i una producció cultural lesbiana rica i heterogènia. Les organitzadores volen generar espais de reflexió i crear condicions de producció i exhibició, per a crear referents positius de cara a les noves generacions i alhora fer un gest a aquelles dones lesbianes que estan produint cultura, reconeixent així la genealogia històrica de la comunitat lesbiana.

Durant els dies que va durar el festival, van posar de manifest les aportacions de les dones lesbianes a la cultura a través de taules rodones, exposicions i tallers, actuacions i projeccions i també música i festa.

Què és idemTV?

IdemTV és una organització sense ànim de lucre, formada per persones provinents de diferents àmbits laborals i professionals que uneixen la seva experiència i formació per a donar forma audiovisual i informativa a les notícies i esdeveniments que es produeixen en el sector del moviment LGTBIQ (lesbianes, gais, transexuals, bisexuals, intersexuals i queers).

Afegeix un comentari nou