Decàleg solidari amb les persones refugiades de CCAR

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Decàleg solidari amb les persones refugiades de CCAR

Resum: 

Aquesta organització ha publicat deu normes o consells a tenir presents en relació a l'actual crisi de persones refugidades que està tenint lloc a Europa.

La Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR), que té com a objectius la defensa del dret d’asil i els drets de les persones refugiades i immigrants, ha publicat al seu web aquest decàlec, del qual pots llegir seguidament un resum.

  1. El dret d’asil és un dret humà que regula la normativa internacional i els països de la Unió Europea han signat convencions i tractats a partir de les quals es comprometen a acollir i protegir les persones que necessiten protecció internacional.
  2. Les persones refugiades fugen de la violència i la persecució i tenen dret a rebre protecció i una acollida digna. No es tracta d'un fet altruista, sinó d'una obligació dels estats.
  3. És necessari qüestionar l’enfocament de les polítiques de migració i asil, exigir l'acompliment de les obligacions d'acollida per part d'aquests i crear espais de diàleg entre les administracions competents i les organitzacions socials per tal de trobar solucions conjuntament.
  4. Importància de treballar de manera coordinada davant d'aquesta situació d'emergència a partir de l'experiència acumulada en la xarxa d'acollida existent, així com de reforçar aquesta última amb la implicació de la societat civil.
  5. Necessitat de fugir de l'assistencialisme, afavorint una atenció integral a les persones refugiades (habitatge, atenció psicològica i jurídica, aprenentage de llengües, acompanyament, etc.) que fomentin la seva autonomia a partir d'una òptica inclusiva.
  6. Cal monitoritzar l'acompliment de les obligacions a les quals s'han compromés els estats.
  7. Necessitat d'entendre i prendre consciència de tot el que envolta les situacions de desplaçament forçat, treballant també la sensibilització cap a la ciutadania i els diferents agents implicats.
  8. Crear vies que permetin la parcipació ciutadana organitzadament i assegurant que es manté la dignitat de les persones refugiades.
  9. Proporcionar una solidaritat de proximitat basada en l'acompanyament en la incorporació a la vida social quotidiana d'aquestes persones, com a acte de transformació social i no de caritat.
  10. Cooperar també amb les associacions i xarxes de persones refugiades i migrants existents.

Si vols llegit tot el decàleg ho pots fer a partir d'aquest enllaç.

Comentaris

decaleg refugiats ccar

Afegeix un comentari nou