Nou certificat de mobilitat per al voluntariat

Fundació Pere Tarrés - Transversal
 Font: Ben Mullins
Es tracta d’un document acreditatiu fruit de la proposta del propi sector associatiu. Font: Ben Mullins
 Font: DGACC
Cal portar-lo emplenat i signat per l’entitat a la qual es realitza el voluntariat. Font: DGACC

Nou certificat de mobilitat per al voluntariat

Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

S’adreça tant a les persones que en realitzen en entitats com als grups informals de persones voluntàries sorgits de la mobilització ciutadana.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha elaborat un nou model de certificat específic per justificar la mobilitat de les persones voluntàries durant l’estat d’alarma. Es tracta d’un document acreditatiu fruit de la proposta del propi sector associatiu i que ha estat validat per tots els agents implicats. S’adreça tant al voluntariat d’entitats com als grups informals de persones voluntàries que han sorgit arran de la mobilització ciutadana per al suport de les persones vulnerables.

El nou certificat per al voluntariat justifica el vincle de les persones voluntàries amb l’entitat, el desplaçament de manera individualitzada i que l’activitat desenvolupada està permesa com a prestació de serveis essencials d’assistència a persones especialment vulnerables. Aquest certificat de mobilitat per al voluntariat cal portar-lo emplenat i signat per l’entitat juntament amb el certificat autoresponsable de desplaçament, en vigor el passat 23 de març per justificar una activitat autoritzada.

Protocol per a les xarxes de suport

En cas de persones voluntàries que realitzin la seva acció en el marc de xarxes, grups o plataformes informals, la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) posa a la seva disposició el Secretariat Català pel Voluntariat Social, entitat membre, que pot assumir, responsabilitzar-se i signar l’esmentat certificat, un cop la xarxa, grup o plataforma s’hagi adherit al Secretariat de la pròpia FCVS. Per activar-ho, cal posar-s'hi en contacte a través del correu info@voluntaris.cat.

Pel que fa a aquelles xarxes que es vulguin vincular a una entitat de proximitat de la ciutat de Barcelona, necessitin suport o no disposin de cobertura d’assegurança de voluntariat, poden conactar amb el amb el Consell d'Assciacions de Barcelona (CAB) perquè els faci assessorament en els diferents aspectes legals i documentals que necessiten. Es pot contactar amb el CAB mitjançant el correu associacions@cab.cat. A més de la FCVS i el CAB, Arç Cooperativa també ha participat en l'elaboració del protocol.

Les recomanacions per al voluntariat

La disponibilitat d’aquest certificat s’uneix a la publicació de les sis recomanacions que s’han fet des de Treball, Afers Socials i Famílies des de l’inici de l’emergència i que són:

Afegeix un comentari nou