ECAS, FEDAIA i FEPA demanen recursos estables per atendre joves i adolescents que arriben sense acompanyament

Ravalnet
Presentació de l'aliança de les tres federacions
Presentació de l'aliança de les tres federacions

ECAS, FEDAIA i FEPA demanen recursos estables per atendre joves i adolescents que arriben sense acompanyament

Ravalnet

Resum: 

Les tres federacions d'entitats que treballen amb més de 3.500 adolescents i joves que han migrat a Catalunya s'han aliat per sol·licitar al Govern passar de la gestió de l’emergència a la planificació.

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), la Federació d’Entitats d’Atenció i a la Infància i a l’Adolescència (FEDAIA) i la Federació d’Entitats amb Projectes i pisos Assistits (FEPA) volen que el sistema de protecció garanteixi la mateixa qualitat d’atenció per a tots i totes les joves, i ofereixi respostes especialitzades i itineraris individuals.

L’aliança de les tres federacions, presentada el 22 de gener, vetllarà pel compliment dels compromisos del Govern, que el 25 de gener presentarà també l’'Estratègia catalana d’acollida i integració dels adolescents i joves migrats sols'. Aquest front comú compta amb el suport de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya.

Les tres federacions han elaborat un document de posicionament conjunt de l’aliança que expressa que l'objectiu últim és la “plena inclusió dels adolescents i joves migrats sols com a subjectes de drets i deures”. Confien en que es concretaran polítiques i mesures per abordar el fenomen amb els recursos adequats.

Les entitats manifesten també que l’estratègia conjunta ha de garantir un sistema únic de protecció que no diferenciï per l'origen i l'augment de places en centres que comptin sempre amb un projecte educatiu integral. Segons aquestes, l'estratègia hauria d'incloure també un increment en la resta de recursos educatius, d'orientació, salut, ocupació, etc.

Afegeix un comentari nou