El Castelloscopi arriba a Tarragona

Associació per a Joves Teb - Comunitari
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El Castelloscopi arriba a Tarragona

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

Es tracta d'una instal·lació audiovisual que intenta apropar al públic general la tradició i els valors castellers mostrant els punts de vista des de cada posició del castell.

La iniciativa per portar el Castelloscopi a una de les grans ciutats castelleres tradicionals del país l'ha pres l'Ajuntament de Tarragona, que ha comptat amb la col·laboració de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

En el marc de la Biennal de Castells, el Castelloscopi s’exhibirà del 20 d’abril a l’1 de maig a la Casa de la Festa. Les escoles podran assistir a alguna de les vuit jornades pedagògiques programades per participar al seu taller de forma gratuïta. Per poder fer-ho cal formalitzar les inscripcions a partir del web www.imaginautes.cat.

Aquest projecte va sorgir dels Castellers del Poble-sec dins dels actes de celebració del seu 15è aniversari l'any 2014, i ha passat ja per ciutats com Barcelona, Manresa i Valls.

La instal·lació és una estructura vertical en forma de castell humà. Té d’uns 2,5 metres d’alçada i 3,5 d’amplada, i els castellers són substituïts per pantalles planes, 35 en total. D'aquesta manera, transmet els diferents punts de vista de les crosses a l’enxaneta donant la visió subjectiva corresponent a cada casteller.

Com a exemple del que mostra el Castelloscopi pots veure i compartir la mirada d'un cap de colla:

Afegeix un comentari nou