Àmbit de la notícia
Comunitari

El CJB publica un informe sobre l’estat de l’associacionisme jove a Sarrià-Sant Gervasi

Entitat redactora
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a
Adam Peribáñez
  • Informe del CJB sobre associacions juvenils a Sarrià-San Gervasi
    Font: CJB

Aquest document s’emmarca dins una proposta per a donar veu a les necessitats de les associacions a tota Barcelona

Des de l’àmbit de Territori del Consell de Joventut de Barcelona han començat aquest 2021 la publicació d’un seguit d’informes que recullen les necessitats i reivindicacions de les associacions juvenils del districte. El primer d’aquests informes fa referència al districte de Sarrià-Sant Gervasi, on han comptat amb la participació de la Plataforma d’Entitats Juvenils del districte i 9 associacions més.

El treball realitzat pel CJB es basa en tres eixos diferenciats: espai digne, espais públics i comunitat. Les entitats cercades són aquelles basades en un model associatiu juvenil de base comunitària, liderats i gestionats per joves i amb vocació transformadora.

L’informe sobre Sarrià-Sant Gervasi presenta diverses dades i estadístiques sobre l’associacionisme juvenil. Destaquen dades com el percentatge de població jove -entre 16 i 29 anys- del districte, un 16,53% o la distribució dels i les joves en els diferents espais associatius, amb una clara prevalença d’agrupaments i esplais (un 53% dels i les joves en forma part), seguits d’entitats culturals i polítiques, amb un 14% i un 15% de joves implicats.

Un altre dels aspectes que ha analitzat l’estudi i es pot consultar és l’estat de les diferents associacions que han participat. A través d’una infografia, es pot comprovar com auto valoren la seva situació en àmbits com les condicions dels seus espais, la relació amb el veïnat i amb altres entitats de la zona.

En aquests àmbits en destaca que la majoria d’entitats veuen que als seus locals hi calen canvis o reformes, i moltes es mostren preocupades per la incertesa a l’hora de conservar els seus locals.

Les reivindicacions concretes de les entitats giren, en part, entorn a aquestes problemàtiques. Entre les seves principals necessitats en destaquen, segons recull l’informe, la necessitats d’espais adequats a l’activitat que realitzen, garanties per a realitzar aquestes en el marc de la COVID-19 i un major reconeixement.

Altres reivindicacions passen per un context més polític i es centren en l’aplicació de polítiques feministes i d’emancipació del jovent, així com la denúncia del feixisme al seu territori, que consideren en auge.

Pots consultar l’informe complert a traves d’aquest enllaç

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari