El Consell de Ciutat de Barcelona proposa mantenir les bonificacions per l’emergència climàtica
Comparteix
En el dictamen sobre ordenances fiscals 2025, l’òrgan proposa un replantejament de l’IBI i una taxa a les plataformes de repartiment, entre d’altres mesures
Tenint en compte el context d’emergència climàtica en què ens trobem, el Consell de Ciutat de Barcelona proposa mantenir les bonificacions per a mesures contra la crisi climàtica a les ordenances fiscals de l’Ajuntament de la capital catalana pel 2025. Es tracta d’avantatges econòmics en la compra de cotxes i motocicletes elèctriques i d’hidrogen verd, o ajuts a la instal·lació de plaques solars i fotovoltaiques.
Entre moltes altres recomanacions, l’òrgan de participació ciutadana també proposa rebaixar l’IBI de les primeres residències habituals de Barcelona, fet que seria possible gràcies a l’increment de l’IBI als Béns Immobles de Característiques Especials (BICES). En aquesta línia, el consell apunta al dictamen sobre la proposta d’Ordenances fiscals 2025 que “la pressió fiscal no ha augmentat en proporció al creixement de la riquesa de la ciutat, que s’ha incrementat en els darrers anys”.
El Consell també proposa estudiar “la possibilitat d’aplicar una taxa a les plataformes que gestionen el repartiment de menjar i paqueteria a domicili per cadascuna de les bicicletes que situen a l’espai públic”. En tot cas, l’òrgan apunta que caldria “evitar que la taxa recaigui en els treballadors i treballadores, ja que és un sector molt precaritzat”, recorden.
📣 El #ConsellCiutatBCN proposa mantenir les bonificacions per mesures de lluita contra el canvi climàtic
➡️ L'òrgan participatiu va aprovar els dictàmens d'ordenances fiscals 2025 i de migracions i antiracisme durant el darrer plenari de l'anyhttps://t.co/OyEDSokLZh pic.twitter.com/zNyEQyffOU— Consell de Ciutat de Barcelona (@consellciutat) January 14, 2025
En la sessió celebrada al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona el passat desembre, els integrants dels Consell de Ciutat també van donar llum verda al dictamen de Migracions i Antiracisme, un document que demana més recursos i una millor coordinació entre organitzacions i administracions amb la finalitat de millorar els serveis i competències municipals per garantir drets a tota la ciutadania. Com a mesures més urgents, el dictamen de Migracions i Antiracisme destaca reduir el temps d’espera al Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER), millorar la primera acollida de persones migrades o no deixar ningú fora del padró municipal.
Afegeix un nou comentari