Benestar Social i Família premia 15 projectes que promouen el civisme des de diferents àmbits

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:

Benestar Social i Família premia 15 projectes que promouen el civisme des de diferents àmbits

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Els Premis de Civisme, que es van lliurar ahir a Barcelona, tenen com a objectiu promoure el civisme en la societat catalana des de diferents àmbits d’actuació. Els guardons inclouen el Premi Serra i Moret per a obres i treballs en llengua catalana, el Premi Jaume Ciurana a l’actuació cívica juvenil, i el Premi Civisme als Mitjans de Comunicació.

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va presidir ahir a la tarda a l’Auditori de Barcelona l’acte de lliurament dels Premis Civisme, convocats per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat. Cadascun d’aquests premis estimula i premia accions i treballs, fets des d'àmbits professionals i franges d'edat ben diferents, que tractin els valors cívics o que en proposin reflexions i actuacions.

30è Premi Serra i Moret

Aquest premi guardona treballs inèdits en llengua catalana i que hagin excel·lit pel seu tractament del civisme. S’hi van presentar un total de 12 obres. Els premiats han estat:

- En la categoria de treball pedagògic, “La cultura emprenedora als 12 anys. Cooperativisme i civisme” de Montserrat Roig Torrents, per ser una proposta sobre la vivència dels valors des de la creació d’una cooperativa entre els alumnes d’una aula de sisè de primària.

- En la categoria de còmic, “Bon dia” de Maribel Carod Zamora, que destaca la importància de la comunicació i dels hàbits més bàsics de l’educació per a aconseguir una bona convivència.

- Menció especial a l’obra“Provocació” de Jordi Beltran Vidal, pel seu guió que posa en valor el respecte, la solidaritat i la capacitat d’unir forces per a plantar cara, d’una manera pacífica, a les agressions.

- En la modalitat de guió de curtmetratge, el jurat va premiar l’obra “l’Efecte dominó” de Sílvia González Martínez, per la qualitat de l’obra i la bona estructuració del guió.

26è Premi Jaume Ciurana

Aquests premis, una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família i de la Fundació Josep Sans, distingeixen els grups de joves que hagin realitzat una acció cívica meritòria, voluntària i gratuïta, en algun indret dels Països Catalans. Enguany s’hi han presentat 30 projectes.

En la categoria “En favor de les persones” s’ha premiat:

- Primer premi, al grup de joves voluntaris de l’Associació Ajuda a la Infància sense Recursos, de Barcelona, per la iniciativa de formar un grup musical, AISBAND, tot integrant-hi joves amb discapacitat, dins del projecte "Fàbrica de Somriures".

- Segon premi, al grup de joves organitzadors del Festival "Joves en Acció" del Casal dels Infants per a l’Acció Social als Barris, de Barcelona, per la tasca de propiciar la convivència intercultural entre els joves i de facilitar la integració dels que han patit situacions d'exclusió social.

- Tercer premi, al grup de joves voluntaris de la Biblioteca Infantil "La Butjosa", de Parets del Vallès per la seva participació en els diversos programes de voluntariat centrats en el tema “Donar i rebre a través dels contes”.

- Menció especial a l’Agrupament Escolta i Guia Terra Plana, de Belianes, per l'organització anual de la Marxa Ecològica i per La Pau, en reconeixement als 27 anys d'aquesta activitat en pro de la solidaritat, la convivència social i el respecte per la natura.

Els premis de la categoria “En la millora de l’entorn natural” han estat:

- Primer premi, al grup de Pioners i Caravel·les de l’Agrupament Escolta Montnegre, de Calella, per l’activitat “Disseny i Reordenació de la Plaça de Sant Andreu de l’Arboceda", situada al Parc Natural del Montnegre Corredor, gairebé desapareguda per l'abandonament i el mal ús.

- Segon premi, a la colla Dinizulú de l’Agrupament Escolta i Guia Mare de Déu de Núria, de Barcelona, per l’activitat “Servei Ambiental amb La Fageda”, netejant i desbrossant un espai per recuperar-hi una antiga pastura de principis del segle XX.

- Tercer premi, al grup de joves del Club d’Esplai Pubilla Cases-Can Vidalet, de l’Hospitalet de Llobregat, promotors de l’activitat “Donem Vida als Nostres Parcs” per la tasca de millora ambiental dels parcs públics dels seus barris.

17è Premi als Mitjans de Comunicació

Aquest guardó premia els treballs que hagin sobresortit per la manera com tractin els valors de civisme i que exerceixin un determinat impacte social. En aquesta edició, s’hi ha presentat 33 treballs en les diferents modalitats de premsa escrita, ràdio, televisió i web.

Els premis han estat:

- En la modalitat de producció televisiva, al programa Soufian, el nen que volia volar de Televisió de Catalunya, per la imatge positiva de la discapacitat que ofereix i el missatge que transmet, que la discapacitat no ha de suposar mai un impediment per desenvolupar un projecte de vida.

- En la modalitat de producció radiofònica, al programa Solidaris, que emet Catalunya Ràdio. El jurat ha destacat la trajectòria i la funció social d’aquest espai radiofònic, que suposa un altaveu a les ones per als Drets Humans, la cooperació i la solidaritat.

- En modalitat de premsa escrita, el premi ha estat per L’amic, la revista d’acció social de la Fundació Casal l’Amic, per la bona difusió de la tasca que fa la Fundació i la capacitat de transmetre els valors en els quals basen la seva acció.

- En la modalitat de web, el premi ha estat pel un projecte de televisió a Internet Desdelamina TV de Grupo Unión, que el jurat considera un exemple de dinamització comunitària.

Més informació a la nota de premsa del Departament de Benestar i Família.

Afegeix un comentari nou