El Gimnàs Social Sant Pau denuncia l'Ajuntament de Barcelona per concedir la llicència per enderrocar-lo

Ravalnet
El Gimnàs Social Sant Pau Font: Gimnàs Social Sant Pau
El Gimnàs Social Sant Pau Font: Gimnàs Social Sant Pau

El Gimnàs Social Sant Pau denuncia l'Ajuntament de Barcelona per concedir la llicència per enderrocar-lo

Ravalnet

Resum: 

La nova data del desnonament és el 30 d'abril.

El Gimnàs Social Sant Pau ha presentat una demanda administrativa a l'Ajuntament de Barcelona en què assegura que s'està "negant el dret a l'habitatge" a més d'un miler de persones i demana que se suspengui la tramitació d'obres per enderrocar-lo. La cooperativa ha anunciat aquest dilluns la decisió després que la setmana passada el consistori concedís a la propietat, la família Samaranch-Viñas, la llicència d'obres per tirar endavant el seu projecte per aixecar 48 pisos en aquesta parcel·la de la ronda de Sant Pau, 46. La demanda està dirigida a diferents òrgans, a la tinent d'alcalde de Drets Socials, Laura Pérez, i la regidora d'Habitatge, Lucía Martín.

La cooperativa del Gimnàs Social de Sant Pau defensa que no es pot donar una llicència d'obres d'aquest tipus sense resoldre prèviament la situació residencial de les persones en situació de "vulnerabilitat" que fan servir les instal·lacions i que no s'està tenint en compte la destrucció d'un "patrimoni històric" . De fet, l'entitat ja va sol·licitar el passat 25 de març que se suspengués la tramitació de qualsevol llicència d'enderrocament i construcció. "El Gimnàs no demana que es declari la nul·litat del procediment iniciat per la propietària, sinó que únicament requereix la seva suspensió fins que es pugui donar una solució residencial als usuaris", concreten a través d'un comunicat. A més, s'ha procedit a informar l'Alt comissionat de les Nacions Unides i la Síndica de Greuges de Barcelona de la situació.

Per tant, les negociacions continuen dos mesos després de la suspensió del desnonament i amb nova data prevista per al 30 d'abril. Per ara, la propietat ha rebutjat l'oferta de l'AJuntament de 9,5 milions d'euros, i ha demanat un total de 14 milions. L'entitat considera que el consistoria hauria d'utilitzar totes les eines per poder adquirir la finca a un preu de mercat.

Afegeix un comentari nou