El primer Fòrum de l'habitatge cooperatiu en cessió d´ús de Catalunya

Colectic
Institut Municipal de l'Habitatge i Rehabilitacia de Barcelona. Font: Xarxa d'Economia Solidària (XES)
Institut Municipal de l'Habitatge i Rehabilitacia de Barcelona. Font: Xarxa d'Economia Solidària (XES)

El primer Fòrum de l'habitatge cooperatiu en cessió d´ús de Catalunya

Colectic

Resum: 

Persones usuàries, tècniques i administracions públiques estan cridades a participar en aquest esdeveniment.

El primer Fòrum de l'habitatge cooperatiu en cessió d'ús arriba a Catalunya. Sota el lema 'La via cooperativa pel dret a l'habitatge', la Xarxa d'Economia Solidària (XES) i la Red de la Economía Alternativa y Solidaria (REAS) organitzen aquesta trobada al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona del 25 al 27 de novembre, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

El Fòrum, dirigit a persones usuàries, tècniques i administracions públiques amb la idea de consolidar aquest model en creixement, serà un espai per conèixer les experiències, mostrar bones pràctiques, abordar reptes de finançament, normatius i d'accés a sòl dels projectes, fer tallers, xerrades, debats i enfortir les xarxes del sector.

S'hi tractaran eixos temàtics com la col·laboració per millorar l'accessibilitat a l'habitatge, la creació de comunitats d'ajuda mútua i cura, l'eficiència energètica i la sostenibilitat.

L'accés és lliure amb inscripció prèvia a través de la web.

Experiències vivencials

Amb motiu del Fòrum, es podran visitar projectes de convivència com Cirerers, a Barcelona, la Vidalia, a Puig-reig, Ca la Fou, a Vallbona d'Anoia, i Cal Cases, a Santa Maria d’Oló.

Un model per millorar l'accés a l'habitatge

L'habitatge cooperatiu en cessió d'ús, aplicable a diferents col·lectius i entorn urbans i rurals, es basa en mantenir l'habitatge com un dret d'ús al marge de l'especulació immobiliària.

Aposta per la vida en comunitat, la propietat col·lectiva i la gestió cooperativa amb una visió democràtica i participativa, que afavoreix la salut, el suport mutu, les cures i l'acompanyament en situacions de vulnerabilitat.

En clau econòmica, el model suposa una aportació d'un capital inicial per part de les sòcies del voltant d’un 20% de la promoció, retornable en cas de sortida, i un cànon mensual assimilable al lloguer, però molt per sota dels preus de mercat.

A Catalunya i de la mà de cooperatives d'habitatge com Sostre Cívic i La Dinamo, hi ha un miler de persones que estan intentant tirar endavant una trentena de projectes de cohabitatge.

Afegeix un comentari nou