El programa Vitamina-Lideratge ètic i Transformació Social arriba a Santa Coloma de Gramenet

Carta de la Pau dirigida a l'ONU
Autor/a: 
Fundació Carta de la Pau
 Font:
Font:

El programa Vitamina-Lideratge ètic i Transformació Social arriba a Santa Coloma de Gramenet

Autor/a: 
Fundació Carta de la Pau
Carta de la Pau dirigida a l'ONU

Resum: 

L’objectiu d’aquest projecte, on hi han format part 15 adolescents, és apoderar joves perquè esdevinguin motors de canvi de la seva pròpia comunitat i promotors de convivència i transformació social.

El projecte Vitamina, promogut per la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, s’ha iniciat a Santa Coloma de Gramenet sota el paraigües del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) de l’Obra Social La Caixa.

La missió d’aquest projecte d’intervenció comunitària és el desenvolupament social de comunitats locals mitjançant intervencions preventives i promocionals que afavoreixin la cohesió i la interculturalitat. A Santa Coloma de Gramenet, l’ICI es va iniciar el juliol 2014, concretament a la Zona Sud de la ciutat (barris de Fondo, Raval, Santa Rosa i Safaretjos), i està cogestionat entre l’Ajuntament i la Fundació Privada Integramenet.

El programa educatiu Vitamina, que s’implanta a aquesta ciutat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona després de consolidar-se al barri de la Mina de Sant Adrià del Besòs i a la ciutat de Mataró, té com a objectiu apoderar adolescents i joves per a que esdevinguin referents positius i líders ètics de processos de transformació social en els seus propis barris i entorns comunitaris.

En el cas de Santa Coloma de Gramenet han estat quinze els nois i noies d’entre 15 i 17 anys seleccionats entre membres de diverses entitats de la ciutat perquè durant dos anys participin d’aquest projecte. Es tracta de joves derivats del Centre Infantil i Juvenil Rellotge XXI, Fundació Germina, Associació Juvenil Karate Can Peixauet (AJKCP), Institut Terra Roja i la Colla Castellera Laietans de Gramenet.

Durant aquest temps i mitjançant sessions setmanals d’hora i mitja, els nois i noies aprendran capacitats de lideratge ètic, autoconeixement i relació amb ells mateixos i amb els altres. La conducció i guiatge del grup va a càrrec de dues expertes en anàlisi de grups i autolideratge de la Fundació Carta de la Pau, les quals també treballen amb les famílies.

Afegeix un comentari nou