El rap, eina educativa i comunitària al barri del Raval

 Font:
Font:

El rap, eina educativa i comunitària al barri del Raval

Resum: 

Joves del Raval que participen a l'Associació per a Joves Teb i a la xarxa ciutadana Ravalnet han creat el col·lectiu La Llama, per tractar temàtiques socials des de la música.

El primer videoclip d'aquest col·lectiu ha estat visualitzat més de 1.700 cops en les dues setmanes que porta a Internet. Es diu "Luchando derechos" i parla de drets socials, de la llibertat i dels abusos policials. La cançó de rap ha estat realitzada al taller de rimes de l'Associació per a Joves Teb i gravada a la ràdio comunitària de Ravalnet.

El col·lectiu La Llama s'ha creat amb el suport dels educadors i educadores d'aquestes dues entitats i l'objectiu és que els joves adquireixin competències i habilitats personals i socials a través de la música i l'anàlisi de temàtiques socials.

La Llama és fruit d'una col·laboració que van fer els joves participants de l'Associació per a Joves Teb amb un grup d'àvies del barri per fer una cançó per a la Festa Major del barri. "Festa+Raval=Festival" era el nom d'aquella primera cançó. Ara ja preparen la seva propera col·laboració: Un projecte de poesia social per al Sant Jordi 2014.

Afegeix un comentari nou