Els 15 anys de la Xarxa Òmnia en la veu dels dinamitzadors

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Els 15 anys de la Xarxa Òmnia en la veu dels dinamitzadors

Resum: 

La persona dinamitzadora és la figura de referència en un Punt Òmnia. Joves participants d'un d'aquests punts han entrevistat quatre dinamitzadors/ores per celebrar el 15è aniversari de la xarxa.

Fa 15 anys, la Generalitat de Catalunya va apostar per crear la Xarxa Òmnia i 43 entitats sense afany de lucre, ubicades en territoris amb dèficits socials, culturals i econòmics, van acollir els primers Punts Òmnia. Ara ja en són més de 100 i el projecte ha arrelat arreu del territori.

La Xarxa Òmnia és un programa d'intervenció social, que utilitzant com a instrument les eines TIC, cerca millorar i afavorir la inclusió i la vinculació de les persones a la comunitat. S'adreça a la població en general, però sobretot a les persones en risc d'exclusió social. Ofereix espais multimèdia dinamitzats per un/a professional, que assessora les persones usuàries. El paper del dinamitzador/a és fonamental per desenvolupar el programa i aconseguir que cada Òmnia sigui "un espai d’acollida, d’informació, d’aprenentatge, de socialització i de participació en la comunitat".

Precisament els dinamitzadors i dinamitzadores són els protagonistes del vídeo "15 anys i un dia fent Xarxa!". Aquest reportatge ha estat desenvolupat en el marc de les dues edicions d'APS (aprenentatge servei) de comunicació que han dut a terme el Punt Òmnia del Casal dels Infants del Raval i el projecte AFR (Activitats Formatives Raval).

Dos grups de joves de l'Institut Milà i Fontanals han entrevistat quatre dinamitzadors/ores de diferents Punts Òmnia. Amb aquesta experiència han anat adquirint competències transversals, alhora que han aprofundit en el projecte Òmnia i la seva trajectòria al llarg dels seus 15 anys d'existència. A partir de les entrevistes, els/les joves reporters han generat aquest reportatge:

Afegeix un comentari nou