Els desitjos de les entitats comunitàries per al 2020

LaviniaNext
Autor/a: 
David Carrillo
Un brindis al dinar de Nadal de 2019 organitzat per Amics de la Gent Gran a Badalona. Font: Àngels Such
Un brindis al dinar de Nadal de 2019 organitzat per Amics de la Gent Gran a Badalona.
Iniciatives guanyadores de la 3a edició dels (Re)coneixements Veïnals, 14 de novembre del 2019. Font: CONFAVC
Iniciatives guanyadores de la 3a edició dels (Re)coneixements Veïnals, 14 de novembre del 2019.
Moltes entitats comunitàries ajuden a abastir d'aliments a les famílies més necessitades durant aquest Nadal. Font: CC
Moltes entitats comunitàries ajuden a abastir d'aliments a les famílies més necessitades durant aquest Nadal.

Els desitjos de les entitats comunitàries per al 2020

Autor/a: 
David Carrillo
LaviniaNext

Resum: 

Des de Xarxanet ens unim a l'esperit nadalenc de les entitats comunitaries i fem resó de tots els desitjos que algunes de les associacions catalanes tenen per al 2020.


Cada any, milers i milers d'infants envien les seves cartes als Reis Mags amb infinits llistats de joguines i regals del més esbojarrats. Però, ens hem aturat a pensar què demanarien les entitats comunitàries catalanes? Des de Xarxanet volem exposar tots els desitjos d'algunes de les associacions de caràcter comunitari per aquest 2020.

1. Amics de la Gent Gran

La soledat no desitjada és un fenomen que afecta a més de 175.000 persones grans a Catalunya. Des d’Amics de la Gent Gran creiem que l’acompanyament emocional i les activitats de socialització són una eina clau per afavorir l’autonomia, confiança i participació comunitària. Per això, aquest 2020 no només desitgem seguir acompanyant a les 1.750 persones grans que visitem actualment sinó també arribar a municipis on encara no tenim presència, a través del voluntariat, el treball en xarxa amb altres entitats i el respecte per les realitats territorials diverses. Són necessàries polítiques públiques i d’acció social que situïn la soledat no desitjada al centre de l’agenda política, objectiu pel qual treballem des de l’Observatori de la Soledat. Per un 2020 sense edatisme ni estereotips sobre les persones grans! #stopsoledat.

2. Cohousing Barcelona

Desitgem que els nostres projectes de Cohabitatge continuïn avançant en la seva realització i es converteixin en la base visible i tangible de la nostra voluntat de contribuir al fet que siguem conscients que l'habitatge en Cooperació és una alternativa real que basa els seus fonaments en les persones i la seva necessitat d'un habitatge digne, sa, inclusiu i sostenible que contribueixi a aquesta "Felicitat" que desitgem per a aquest nou any a totes i tots.

3. Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC)

Desitgem un 2020 on s’apliquin millores en la prevenció del suïcidi juvenil, a través de l’educació emocional i una perspectiva juvenil. En segon lloc desitgem que el malson de la precarietat del jovent es reverteixi amb polítiques d’habitatge i ocupació que garanteixin l’emancipació. No volem ser becàries precàries i volem vides dignes de ser viscudes. També somiem en un canvi de model productiu que freni l’emergència climàtica, en seguir contribuint a la gran feinada dels moviments feministes, acabar amb els estigmes que envolten el jovent -especialment al que migra sol- i en garantir el dret a la participació de tothom! Participem per transformar!

4. Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC)

Com a moviment veïnal que sempre ha aspirat a la igualtat d'oportunitats i a la cohesió social, volem que pel 2020 els barris siguin el centre d'innovació social, lluita ambiental i apoderament veïnal perquè puguem forjar des d'aquesta capil·laritat pobles i ciutats on la qualitat de vida del veïnat sigui la brúixola de tota activitat humana i política pública.

5. Promoció i Benestar Social (PROBENS)

Trobar l’equilibri entre la qualitat dels nostres serveis, la bona connexió de l’equip humà que els desenvolupem i la sostenibilitat de l’entitat, sempre amb l’objectiu de posar a l’abast de les persones que atenem, les millors eines i oportunitats d’inserció sociolaboral.

6. Espai d’acolliment El Caliu

El nostre desig és molt breu, però amb molt de contingut. El que voldríem pel pròxim any és: no ser necessaris, amb això ens conformem.

Afegeix un comentari nou