Els escoltes dibuixen un mapa de barreres arquitectòniques de la ciutat de Figueres

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Anna Echeverria
 Font: Empordà.cat
Font: Empordà.cat
 Font: Empordà.cat
Font: Empordà.cat
 Font: MIFAS Olot
Font: MIFAS Olot

Els escoltes dibuixen un mapa de barreres arquitectòniques de la ciutat de Figueres

Autor/a: 
Anna Echeverria
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Els infants a més s’han conscienciat sobre els problemes d’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda gràcies a aquest projecte d’aprenentatge servei.

El grup de Llops i Daines (de 8 a 11 anys) de l’Agrupament Escolta i Guia Xiprers al Vent de Figueres van dur a terme un projecte d’aprenentatge servei aquest mes de juny a través del qual van prendre consciència de les dificultats que afronten les persones amb mobilitat reduïda de la seva ciutat i del qual en va sorgir un mapa de barreres arquitectòniques que van fer arribar a l’alcaldia perquè hi posi remei.

L’activitat es va desenvolupar un dissabte a la tarda, durant l’estona del ‘cau’, conjuntament amb un grup d’usuaris del Centre de Lleure El Dofí que van amb cadira de rodes. Els membres de les dues entitats es van dividir en tres grups i van passejar per la ciutat identificant els punts on hi havia obstacles físics per a l’accessibilitat de les persones amb cadira de rodes.

Els infants van recollir el llistat els punts conflictius i els van dibuixar en un mapa de barreres arquitectòniques. També en van fer fotografies per a poder documentar la informació que li van fer arribar per carta a l’alcaldessa, Marta Felip, amb la voluntat que el consistori prengui les mesures pertinents per a posar-hi remei. En aquesta carta, els i les joves escoltes van reconèixer els esforços i l’aposta de l’Ajuntament per a la plena accessibilitat de la ciutat però els van fer notar les mancances detectades en el desenvolupament del seu projecte.

A les últimes línies de la seva carta, els infants han proposat una activitat oberta per a la conscienciació de la ciutadania on “podríem passejar plegats en cadira de rodes, per entendre com se sent aquest col·lectiu davant els impediments de la ciutat i reivindicar-ho plegats".

Afegeix un comentari nou