“Em dic Pep i visc al carrer”

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

“Em dic Pep i visc al carrer”

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

El Centre Heura, ha editat el primer conte per explicar a nens i nenes de zero a 100 anys la realitat de les persones sense llar. Una forma diferent de narrar la difícil situació que viuen les persones sense casa a través de l’experiència de l’entitat.

El Centre Heura ha editat un conte il·lustrat amb el títol “Em dic Pep i visc al carrer”. Aquest conte ha estat realitzat per quatre dones que de forma gratuïta l’han escrit, dibuixat, maquetat i imprès. Elles són Laia de Ahumada, Blanca Martí, Inês Castel-Branco, l’Elisenda d'Agpograf Impressors. L’objectiu d’aquest relat és explicar a nens i nenes de zero a cent anys les dificultats i realitats que viuen les persones sense sostre. "Quan veus persones que viuen al carrer segurament et preguntes què hi fan, com hi han arribat, com s’ho fan per viure-hi. En aquest conte t’ho intentem explicar” aquesta és la voluntat des del Centre Heura que treballa acompanyat persones sense llar des del 1999.

La inquietud de fer el conte sorgeix del “desig dels usuaris del Centre d’explicar la seva realitat”. La impremta Agpograf n’ha imprès 500 exemplars gratuïtament que es poden adquirir amb un donatiu que es destinarà a finançar les activitats de l’entitat.

El llibre es va posar a la venda el passat 25 de maig durant la Festa de la Primavera, una jornada lúdica i reivindicativa amb l’objectiu de donar a conèixer la tasca que desenvolupa el Centre Heura. En aquesta festa es van organitzar debat i taules rodones per parlar sobre les causes de la pobresa i les conseqüències de la crisi actual. En el pregó inaugural el Centre Heura va dir que es plantava: “Ens plantem contra les retallades socials i contra un sistema que fomenta l'exclusió. I ens plantem sembrant oportunitats perquè creiem que tota reivindicació ha d'anar acompanyada d'alternatives”.

Un dels actes centrals va ser la xerrada de l’economista Arcadi Oliveres, que va parlar sobre la pobresa i la crisi, causes i conseqüències. I acte seguit el periodista Xavier Solà, de la Nit del Ignorants de Catalunya Ràdio, va animar al públic a participar en una tertúlia on tothom va poder dir la seva.

Al Centre encara s’hi poden trobar alguns exemplars del llibre. Les persones interessades podran comprar-ne un exemplar directament a la seva seu.

Centre Heura

El Centre Heura ofereix des de fa catorze anys un servei d’acollida per persones sense llar orientat a recuperar la dignitat de la persona. Està situat al Barri de Gràcia i el seu objectiu és crear un espai d’atenció social on les persones sense sostre poden relacionar-se i on se’ls ofereixi un acompanyament orientat a recuperar la seva autoestima i dignitat.

Més informació sobre el centre en aquesta notícia: “Les persones que viuen al carrer es tornen invisibles” o a la seva pàgina web.

Afegeix un comentari nou