La Morada busca sòcies per convertir-se en el primer cohabitatge LGTBIQ+

Ravalnet
Disseny virtual de com serà el cohabitatge La Morada. Font: La Morada
Disseny virtual de com serà el cohabitatge La Morada. Font: La Morada

La Morada busca sòcies per convertir-se en el primer cohabitatge LGTBIQ+

Ravalnet

Resum: 

La cooperativa feminista i d'habitatge llança la campanya Enamora't de La Morada per materialitzar el seu model de convivència.

La Morada busca sòcies per convertir-se en el primer projecte d'habitatge cooperatiu LGTBIQ+ de Catalunya i de l'Estat. El projecte disposa d'un solar en cessió d'ús al barri de Roquetes de Barcelona, i té com a objectiu crear habitatge digne, assequible i sostenible davant una situació d'emergència habitacional, tot recuperant sòl privat i ampliant el parc d'habitatge protegit.

El col·lectiu, format per lesbianes, trans i dones, provinents de diferents espais de militància, s'està plantejant el model de convivència i vol organitzar les cures i els afectes més enllà de la família nuclear.

Per això, ha fet un procés participatiu amb la cooperativa Lacol, l'assessorament de Societat Orgànica i la col·laboració de Col·lectiu Punt 6 per dissenyar un edifici sense gènere que inclou espais comuns, bugaderia, cases obertes, una terrassa equipada amb cuina comunitària, hort, uns baixos amb habitacions de convidades, sala co-working i un pàrquing de bicis.

Les dotze unitats de convivència tenen un espai privatiu connectat amb la resta d'espais de treball, de cures i de lleure, tot buscant l'equilibri entre espais privatius, compartits i comunitaris per desjerarquitzar-los.

A més, han contemplat la sostenibilitat mediambiental de l'edifici per reduir el consum energètic. Tindrà una instal·lació centralitzada d'aerotèrmia, terra radiant i plaques fotovoltaiques.

Les seves sòcies volen també tenir una vinculació amb el barri, per exemple, participant en l'Associació de Veïnes de Roquetes, o treballant en el desenvolupament d’una comunitat energètica.

Tot i que han recorregut un llarg camí, el projecte encara no és viable econòmicament, i reclamen mesures públiques i público-cooperatives per guanyar-li terreny al sòl privat. Mentre això no sigui possible, llancen la campanya de recaptació de sòcies 'Enamora't de La Morada' per aconseguir fer realitat aquest projecte pioner.

La Morada torna a demostrar que l'habitatge cooperatiu és un model en creixement a Catalunya. Ja hi ha 30 projectes en fase de promoció o convivència, que sumen més de 650 habitatges.

Afegeix un comentari nou