Entra en funcionament l’Observatori d’actualitat del discurs discriminatori als mitjans

Ravalnet
Tres joves en un centre d'acollida
Tres joves en un centre d'acollida
Logotip de l'Observatori
Logotip de l'Observatori

Entra en funcionament l’Observatori d’actualitat del discurs discriminatori als mitjans

Ravalnet

Resum: 

Es tracta d'un portal web que ofereix a periodistes i a la ciutadania eines i continguts que permetin reflexionar sobre aquelles cobertures mediàtiques d’esdeveniments que reprodueixen discursos discriminatoris.

L’Observatori d’actualitat del discurs discriminatori als mitjans és una iniciativa del Grup de Periodistes Ramon Barnils que compta amb el suport de l'Àrea de Drets de Ciutadania, Cultura, Participació i Transparència de l'Ajuntament de Barcelona, i que treballa conjuntament amb entitats de l’àmbit de la no discriminació suggerint temes a tractar o com es poden realitzar enfocaments.

El portal vol denunciar discursos discriminatoris als mitjans de comunicació envers col·lectius afectats per l’antigitanisme, l’aporofòbia, la islamofòbia, el racisme i la xenofòbia, però també mostrar bones pràctiques en les cobertures fetes pels mitjans pel que fa al tracte a la diversitat, oferint recomanacions i eines.

A més d'articles d’anàlisi de cobertures d’actualitat, l’Observatori publicarà tests perquè la ciutadania pugui autoavaluar la seva capacitat de detectar discursos discriminatoris.

La coordinadora de l’Observatori, Maria Manyosa Masip, comenta que “sovint els processos de producció periodístics a les redaccions són frenètics i no permeten aturar-se i reflexionar”, i que precisament per això aquesta iniciativa vol proporcionar al col·lectiu de professionals del periodisme eines pràctiques que puguin incorporar a les seves rutines.

Accedeix al web de l'Observatori.

Afegeix un comentari nou