Els moviments socials de Barcelona fan les seves demandes al futur nou govern local
Comparteix
Davant l'actual situació de pactes per governar l'ajuntament de la ciutat, set entitats exigeixen que es posin al centre les polítiques socials i les necessitats de les persones i del planeta.
Les entitats que participen en aquest requeriment són Aigua és Vida, Aliança contra la Pobresa Energètica, Assemblea de Barris per a un Turisme Sostenible, Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Sindicat de Llogateres i Xarxa per la Sobirania Energètica. Demanen al nou govern local, una vegada constituït, que prioritzi tot un seguit de qüestions socials amb transparència i facilitant la participació dels moviments socials.
Segons aquestes entitats, es continua prioritzant el xoc de blocs per sobre de les necessitats de les persones. És per això que, "davant els abusos i atacs a la democràcia dels poders econòmics, les persistents desigualtats, el greu deteriorament ambiental i l’emergència habitacional de la ciutat", exigeixen implementar mesures que garanteixin una vida digna i la preservació de la biodiversitat.
Pel que fa a les desigualtats i i les injustícies socials, demanen mantenir el compromís amb el pla decennal d’inclusió; revisar, reforçar i ampliar els plans de barris, i les polítiques públiques en sanitat, els serveis socials i l'educació; així com garantir l'accés universal als subministraments bàsics.
Per fer front a l'emergència climàtica i avançar en la justícia ambiental, les entitats sol·liciten que es tingui una visió global, que s'aposti pel transport públic i per una política de transformació del model energètic local amb un operador municipal verd, la lluita contra els grans contaminants, la gestió de residus orientada al residu zero i remunicipalitzar l’aigua de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana.
També demanen que, per tal de combatre l'actual emergència habitacional, ded lloguer i del turisme, s'augmenti el parc públic de lloguer, es faci una transició en forma de decreixement turístic amb alternatives econòmiques més justes, un seguiment individualitzat dels casos de blocs i que s'agilitzin les denúncies per assetjament immobiliari.
Afegeix un nou comentari