Es busquen famílies voluntàries per acollir temporalment infants i joves

Colectic - Comunitari
Fotograma del vídeo sobre el Servei de Famílies Col·laboradores Font: Canal de Youtube de Barcelona.cat
Fotograma del vídeo sobre el Servei de Famílies Col·laboradores Font: Canal de Youtube de Barcelona.cat
Portada del díptic informatiu del Servei de Famílies Col·laboradores Font: Ajuntament de Barcelona
Vols ser família col·laboradora? Pots demanar més informació a sfc@bcn.cat

Es busquen famílies voluntàries per acollir temporalment infants i joves

Colectic - Comunitari

Resum: 

El Servei de Famílies Col·laboradores de l'Ajuntament de Barcelona fa una crida per trobar persones disposades a donar un suport puntual a famílies del seu entorn, acollint els seus fills o filles.

Hi ha famílies que, de manera temporal i per diferents circumstàncies, no poden atendre els seus infants. La solució que s'ha trobat des de l’Ajuntament de Barcelona, i que també s'aplica en altres municipis catalans, implica buscar una família propera que durant aquest temps la complementi i l’ajudi a atendre el nen o la nena.

Aquesta col·laboració es gestiona a través del Servei de Famílies Col·laboradores, que es va crear fa 35 anys. Va ser una iniciativa pionera que buscava resoldre les dificultats de les famílies que, de manera momentània, veien limitida la capacitat d’atendre els seus fills i filles. 35 anys després, segueix treballant amb el mateix objectiu i l'any 2017 ha donat suport a 52 infants.

Les famílies d'acollida han anat augmentant, però encara calen més. Per això, des de l'ajuntament i la Fundació Surt fan una crida perquè famílies de la ciutat se sumin a aquesta iniciativa. La col·laboració és flexible i s’adapta a la disponibilitat de temps que tingui cada família voluntària. Així, pot anar des d'hores i dies concrets fins a caps de setmana o vacances. També existeix la possibilitat que l'infant visqui un determinat temps al domicili de la família col·laboradora. Es busca que les dues famílies visquin a prop i que es compsfc@lementin. El compromís per part de la família d'acollida ha de ser sempre temporal, voluntària i solidària.

Per obtenir més informació o participar com a família col·laboradora, et pots posar en contacte amb sfc[arrova]bcn.cat.

Afegeix un comentari nou