Formació contra l’escletxa digital per a entitats veïnals

Fundació Pere Tarrés - Transversal
Impuls formatiu contra l’escletxa digitalº Font: Pixabay
Impuls formatiu contra l’escletxa digitalº Font: Pixabay
 Font: Pixabay
L’escletxa digital ha estat una de les dificultats més importants que ha hagut d’afrontar el teixit associatiu per assegurar la seva continuïtat durant la pandèmia. Font: Pixabay

Formació contra l’escletxa digital per a entitats veïnals

Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

Impulsada per la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària (DGACC) de la Generalitat de Catalunya, tindrà lloc a principis d’octubre de manera telemàtica.

L’escletxa digital ha estat una de les dificultats més importants que ha hagut d’afrontar el teixit associatiu per assegurar la seva continuïtat des que es va iniciar la pandèmia. Mantenir el funcionament habitual no ha estat fàcil per moltes entitats que han hagut de lidiar per primera vegada amb videoconferències, aplicacions mòbils i documents compartits.

Reduir aquesta escletxa, si es pot, fins a tancar-la, és una de les prioritats polítiques que es va expressar a la 1a Trobada de l’Associacionisme i el Voluntariat, celebrada a finals del 2020. Una preocupació que va quedar recollida al Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat Horitzó 2021 i que la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) posa en marxa.

Capacitar les entitats veïnals

Amb l’objectiu de fomentar i desenvolupar l’autonomia de les entitats en l’ús de les tecnologies de la informació i comunicació, i en concret a les persones que en formen part, la DGACC proposa unes sessions formatives d’alfabetització digital.

Adreçada a les entitats veïnals, aquesta formació impartida per Colectic tractarà qüestions bàsiques i d’una gran utilitat en el dia a dia d’una entitat: la navegació bàsica a Internet i la seguretat de les persones usuàries. També la identificació digital, tant per a persones físiques com jurídiques, la signatura digital i la tramesa de documentació telemàtica. Les sessions tindran lloc els dies 5 i 7 d’octubre en línia, de 17 a 19 hores.

Aquests aprenentatges estan encarats a enfortir la gestió interna d’aquelles entitats, i els seus membres, que estaven acostumats a fer tots els tràmits presencialment, en paper, i ara es troben amb un escenari completament oposat. Una formació cabdal pel manteniment del moviment associatiu català.

Aquelles persones que estiguin interessades a participar de la formació han d'omplir el formulari d'inscripció. Les places són limitades i només es podrà inscriure un representant per entitat.

Afegeix un comentari nou