Formes part d'una entitat juvenil de Barcelona? Ara podeu participar en la creació del nou Pla Jove

Fundació Autònoma Solidaria

Formes part d'una entitat juvenil de Barcelona? Ara podeu participar en la creació del nou Pla Jove

Fundació Autònoma Solidaria

Resum: 

El CJB ha començat el procés participatiu i les trobades amb els grups de treball per temàtiques per nodrir les propostes del Pla Jove 2017-2020. Per dir la vostra, només cal assistir a les sessions.

Un Pla Jove és un conjunt de directrius que haurien de guiar les polítiques de joventut d'un Ajuntament. La ciutat de Barcelona té el seu primer "Projecte Jove" el 1985, i des d'aleshores, entitats, CJB i Consistori n'han desenvolupat quatre més. Ara, és en fase de creació i elaboració el sisè, el Pla Jove 2017-2020.

Segons el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), "com més entitats participin en el procés, més representatives i completes seran les propostes que es recullin". En l'anterior pla, pensat per al termini 2013-2016, hi van participar més de 70 entitats juvenils de la ciutat a través de grups i sessions de treball, el que va permetre aglutinar 249 propostes.

Ara és en marxa un nou procés participatiu coordinat pel CJB que té vocació d'aglutinar el màxim de veus d'entitats i col·lectius juvenils de la ciutat. Les sessions de treball en molts àmbits ja han començat, com ara en el cas "d'Emancipació", on van sortir propostes com reservar una quota per joves als nous llocs de treball de l'Administració o que s'asseguri que les empreses subcontractades per l'Ajuntament no ofereixin ocupació precària.

L'àrea d'Intercolturalitat i antiracisme també va trobar-se el passat 26 de maig. Entre les propostes, va concretar-se la necessitat de promoure l'educació per la igualtat, l'eradicació del racisme institucional i la necessitat de reforçar els espais d'interconnexió.

Les entitats de cooperació també han fet les seves aportacions: aconseguir recursos i equipament per dur a terme projectes d'Educació per al Desenvolupament (EpD), mantenir la campanya de "Ciutat refugi" o fer créixer la connexió entre les escoles i les entitats i projectes que treballin per garantir els Drets Humans.

En alguns dels casos en què ja s'han trobat, calen més reunions per continuar concretant. En d'altres, encara no han celebrat la primera trobada perquè tot just comença el procés participatiu. Al web del Pla Jove és possible consultar-hi el calendari i l'horari de les sessions de treball dels grups, a les quals per participar-hi, només cal assistir-hi.

Afegeix un comentari nou