Fuck Violence: un estudi sobre les violències en contextos de ‘chemsex’

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
El 'chemsex' és un fenomen que es dóna, sobretot, en grans ciutats. Font: CC
El 'chemsex' és un fenomen que es dóna, sobretot, en grans ciutats. Font: CC
L'estudi Fuck Violence estarà enllestit a l'abril. Font: ABD
L'estudi Fuck Violence estarà enllestit a l'abril. Font: ABD

Fuck Violence: un estudi sobre les violències en contextos de ‘chemsex’

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

L’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), a través de la iniciativa ChemSafe, vol recaptar informació sobre l’ús de drogues en el context de les relacions sexuals per millorar les eines per tractar aquestes situacions.

El projecte ChemSafe, una iniciativa de l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), està preparant l’estudi Fuck Violence per analitzar les diferents situacions de violències experimentades durant la pràctica del ‘chemsex’, és a dir, la combinació de relacions sexuals amb l’ús de drogues. ChemSafe pretén informar i assessorar sobre aquesta pràctica des d’una perspectiva de reducció de riscos.

L’estudi, que tindrà les dades definitives aproximadament durant el mes d’abril, consta de dues fases. La primera, a través d’un qüestionari, anònim i destinat a homes gais, bisexuals i altres HSH (homes que tenen sexe amb altres homes) que practiquen ‘chemsex’. Amb aquest qüestionari es recollirà informació, tant de víctimes com de persones agressores. L’entitat demana col·laboració per participar al qüestionari que es tancarà el 15 de febrer.

La segona fase constarà de grups focals de 10 persones escollides a partir de situacions ja detectades per l’entitat i que puguin encaixar amb el perfil. La intenció és aprofundir en els aspectes que apareguin al qüestionari. Els grups focals es duran a terme a finals del mes de gener.

Manca informació sobre el ‘chemsex’

La responsable de Programes de Salut Sexual i VIH d’ABD, Aldana Menéndez, posa de manifest que l’objectiu principal de l’estudi Fuck Violence és el d’obtenir “més informació sobre violència en contextos de ‘chemsex’‘ i millorar les eines i recursos per donar una resposta adequada a aquestes situacions”.

Menéndez alerta que no hi ha gaires investigacions al respecte, i Fuck Violence sorgeix d’aquesta necessitat detectada pels programes de l’entitat relacionats amb les drogues, el VIH i la salut sexual. Des d’ABD consideren que les situacions de violència relacionades al context del ‘chemsex’ és un “fenomen invisibilitzat, silenciat i estigmatitzat”.
Si compleixes els requisits, clicant aquí podràs accedir a tota la informació al respecte, així com al qüestionari.

Afegeix un comentari nou