Una píndola de teatre contra les violències de gènere a l'espai públic

Ravalnet
Autor/a: 
Sara Borrella
'Monòlegs a la plaça' és una obra de teatre de carrer que reflexiona sobre violències de gènere i espai públic Font: Nus Teatre
'Monòlegs a la plaça' és una obra de teatre de carrer que reflexiona sobre violències de gènere i espai públic Font: Nus Teatre

Una píndola de teatre contra les violències de gènere a l'espai públic

Autor/a: 
Sara Borrella
Ravalnet

Resum: 

Nus Teatre i el Tantarantana impulsen una campanya per recaptar diners per ajudar les xarxes veïnals del Raval afectades pel coronavirus. Un espectacle de carrer que posa damunt l'escenari situacions de violències de gènere a l'espai públic.

Com sentim que impacta la ciutat on vivim en els nostres cossos? Quines emocions sentim quan caminem pels nostres barris? On situem la força per afrontar situacions de por o violència que veiem al nostre dia a dia? Aquestes són algunes de les preguntes que planteja l’espectacle ‘Monòlegs a la plaça’ de la cooperativa Nus Teatre.

Es tracta d'una una obra de carrer que es va representar a l’espai La Bartola del Raval amb veïns i veïnes del barri per reflexionar col·lectivament sobre les violències al voltant del gènere que es donen a l’espai públic.

Aquesta peça teatral forma part de la proposta de Challenge solidari ‘Teatre del barri i per al barri’ presentada pel Teatre Tantarantana, per recaptar fons i contribuir a les xarxes d’assistència a les veïnes del Raval per ajudar persones en situació vulnerable.

Per només 5 €, l’espectacle es pot veure en diferit des de casa a través de la web del Tantarantana i estarà obert fins al 19 de juliol a les 23:59 hores. Els diners recaptats aniran a la Xarxa de Suport Mutu del Raval, que treballa per atendre les necessitats de la comunitat en els fronts bàsics de serveis públics, drets laborals i d'habitatge.

Tres monòlegs sobre l'assetjament al carrer, la LGTBI fòbia i el no binanisme


Les manifestacions artístiques d’una comunitat ens rebel·len una cultura viscuda i compartida per un grup. Ens permeten entendre els nostres espais individuals i col·lectius ajudant-nos a reflexionar sobre l’ambient i els conflictes intrínsecs d’una societat. Això intenta aquesta obra interactiva i participativa.

A través de tres monòlegs sobre temàtiques com l’assetjament al carrer, la LGTBI fòbia o el no binarisme, els personatges ens expliquen diverses situacions viscudes i els dilemes que els han sorgit davant la violència que han viscut. El públic interactua amb aquestes accions representades a cop de clic a través d’una aplicació mòbil per votar què hauria fet en aquestes situacions i Nus Teatre el convida a pujar a l'escenari per passar a l'acció.

"Són situacions que et passen de vegades al carrer quan veus una agressió. Tens el desig de fer alguna cosa o que allò canviï però et paralitza i no saps ben bé què fer i se t'activen les teves pròpies pors", explica Magalí Permanyer, membre de la cooperativa, en declaracions a TV3.

‘Monòlegs a la plaça’ ens convida a viure el lema feminista “Allò personal és polític”, catalitzant la falsa disjuntiva entre el que és públic i privat; visibilitzant i analitzant els rols de gènere; la jerarquització de l’espai públic i la necessitat de buscar respostes des de la comunitat.

Afegeix un comentari nou