Pisos econòmics a Salt per a estudiants de la UdG que vulguin col·laborar amb projectes socials

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Pisos econòmics a Salt per a estudiants de la UdG que vulguin col·laborar amb projectes socials

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Fins el 30 de juny són obertes les inscripcions per als "Pisos Solidaris de Salt". 6 estudiants de la UdG podran viure en 2 pisos per 75€ al mes i col·laborar a canvi amb projectes socials de Salt.

Aïda Quesada, estudiant de Criminologia, Osama Jliliat i Sara Sigüenza, ambdós estudiant de Treball Social, són tres de les persones que han participat al programa "Pisos Solidaris per a la Convivència de Salt", la iniciativa impulsada el curs passat per l'Oficina Local d'Habitatge de Salt i l'Oficina de Cooperació de la UdG.

El projecte va néixer de la necessitat de reforçar les iniciatives que ja es duen a terme a nivell municipal i que treballen la cohesió social i fomenten l'espai públic com a espai cohesionador, explicava una de les tècniques de l'oficina d'habitatge que va participar en l'inici del projecte, Imma Branchar. A més, afegia, que Salt i la zona centre disposa de molt habitatge buit com a conseqüència de la bombolla immobiliària, cosa que era alhora una bona oportunitat per oferir casa als estudiants que volguessin col·laborar amb tasques solidàries.

La unió de les dues necessitats, habitatge assequible per a l'estudiantat i reforç de la cohesió al municipi, va dur el curs passat a crear el programa Pisos Solidaris per a la Convivència de Salt. Els i les estudiants que hi participen escolliran un projecte a proposta de l'Ajuntament al qual dedicaran 150 hores repartides durant tot el curs a participar en diverses activitats d'inclusió social. De retorn, aquests estudiants d'una banda, podran rebre 6 crèdits ECTS (després de memòria i avaluació). D'altra, pagaran un lloguer en un pis compartit entre 3 persones a la vora de la universitat de només 75€ al mes (amb despeses de subministramenta afegir).

La responsable de l'Oficina de Cooperació de la UdG, Sílvia Lloveras, explicava el curs passat que valoraven molt positivament els resultats i que pretenien fer créixer el projecte, arribant a més pisos, més estudiants i més projectes. La voluntat s'ha fet en part realitat, i és que de cara a l'edició següent (2014-15) seran 6 els estudiants que se seleccionaran i per tant 2 pisos.

Osama Jliliat va col·laborar en el projecte "Juguem”" com l'Aïda Quesada. Una manera de dinamitzar les places de Salt i les àrees de lleure perquè els infants que siguin al carrer puguin jugar sanament i alhora incorporar uns valors cohesionadors. Segons l'Osama, "és una experiència molt profitosa i enormement gratificant, econòmicament i personalment, de creixement personal". En la mateixa línia l'Aïda explica que és una sort que l'estudiantat pugui gaudir d'un pis assequible i proper a la universitat i que ells i elles a canvi puguin aportar els seus coneixements per contribuir amb la cohesió de Salt. Sara Sigüenza hi afegeix un factor més, i és la possibilitat de poder practicar en un àmbit en el que molts i moltes volen acabar treballant.

Els estudiants interessats en participar-hi ha d'entregar la següent documentació a qualsevol de les oficines de registre de la UdG entre el 16 i el 30 de juny.

- Document de sol·licitud (arxiu word adjunt)

- Currículum en àmbit solidari i de cooperació

- Carta de motivació

Trobareu la relació d'oficines de registre de la UdG i els seus horaris en aquest enllaç.

Els 6 estudiants que resultin seleccionats s'incorporaran als pisos durant el mes de setembre; es triarà 6 candidats més que restaran en reserva. A més, L'Oficina Local d'Habitatge i l'Oficina de Cooperació per al Desenvolupament acompanyaran, guiaran i donaran suport constant als estudiants durant tot l'any.

El detall actualitzat de tota la informació actualitzada i per a la darrera convocatòria es pot consultar al següent enllaç.

Afegeix un comentari nou