"Identitats i Miralls", un projecte sobre la realitat social que construeixen els mitjans de comunicació

Associació per a Joves Teb - Comunitari
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

"Identitats i Miralls", un projecte sobre la realitat social que construeixen els mitjans de comunicació

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

L'experiència analitza com es creen les identitats personals i comunitàries al barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs. Ha estat recentment premiada amb el XXI Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació en la modalitat d’Internet.

"Identitats i Miralls" és una experiència d'Aprenentatge i Servei (ApS) duta a terme de manera conjunta a partir del projecte desdelamina.net del PES La Mina i l'assignatura de Comunicació i Documentació del Treball Social del Grau de Treball Social de la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona (UB).

El projecte realitza una reflexió al voltant dels mitjans de comunicació, de la manera com construeixen la realitat social i de com interactuen les diverses identitats entre elles i amb aquesta realitat.

L'ApS és una proposta educativa amb una important utilitat social ja que permet introduir millores a la comunitat, alhora que dóna sentit al procés formatiu per la transferència que es fa a la realitat a través de l'acció. De la mateixa manera, possibilita la formació critica, ètica i cívica dels futurs i les futures treballadores socials

Al llarg dels cinc anys de vida de "Identitats i Miralls" hi han participat una quarentena d'alumnes i un gran nombre de col·lectius del barri de la Mina. D'altra banda, el projecte ha permès crear lligams entre la formació universitària i les entitats del territori, que s'han pogut enriquir mutuament amb l'experiència.

Pots tenir més informació a partir de la seva pàgina web i del seu blog. També es pot contactar amb el projecte escrivint a l'adreça de correu electrònic identitats@desdelamia.net.

Afegeix un comentari nou