L'educació en el lleure serà un dels temes del Fòrum d’Educació i Cultura Popular

Colectic
La cultura popular en l'educació
La cultura popular en l'educació
Aquest esdeveniment està emmarcat en el Som Cultura Popular de 2018
Aquest esdeveniment està emmarcat en el Som Cultura Popular de 2018

L'educació en el lleure serà un dels temes del Fòrum d’Educació i Cultura Popular

Colectic

Resum: 

L'esdeveniment s'emmarca a la mostra 'Som Cultura Popular' d'enguany i vol donar peu al debat, la reflexió, l'aprenentatge i l'intercanvi sobre l’educació i la seva relació amb la cultura popular.

El Fòrum d’Educació i Cultura Popular tindrà lloc del 25 al 28 de gener a l'espai Fabra i Coats, al districte de Sant Andreu de Barcelona. Està organitzat per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, i compta amb l'impuls de la Direcció General de Joventut.

L'educació formal, la informal, i la no formal, que abraça l'educació en el lleure, incorporen tradicions molt arrelades a la cultura catalana que inclouen en les seves activitats. És el cas de celebracions com ara la Castanyada, Carnestoltes, gegants, diables, dansaires, etc., que promouen, a més de l'aprenentatge i l'ensenyament de valors, la participació, la relació entre entitats i la vinculació amb l’entorn.

El Fòrum es proposa doncs fer valer la importància de la cultura popular en l’àmbit educatiu, visibilitzant tots aquells projectes, experiències, formacions, recerques i bones pràctiques que es duen a terme a Catalunya i els Països Catalans.

Constarà de quatre eixos que defineixen la cultura popular i la relacionen amb la societat plural, els mitjans de comunicació i el sistema educatiu. També es donaran a conèixer experiències de diferents entitats, escoles, AMPA i institucions públiques.

D'altra banda, el 26 de gener es presentaran els primers resultats d’un procés de reflexió que s'ha dut a terme al llarg dels darrers mesos dins l'eix de 'Cultura popular i sistema educatiu'.

L'entrada al Fòrum d’Educació i Cultura Popular és lliure. Si vols més informació pots consultar el programa de l'esdeveniment.

Afegeix un comentari nou